Радови ће бити завршени у предвиђеном року :: Semberija INFO ::

 

Радови ће бити завршени у предвиђеном року


Радови  на реконструкцији прве дионице Улице Стефана Дечанског, у дужини од 400 метара, започели су половином октобра, укупне вриједности 1.062.000 КМ и за сада се изводе предвиђеном динамиком, изјавио је градоначелник Љубиша Петровић приликом данашње посјете градилишту у овој улици, нагласивши том приликом да ће радови бити завршени у предвиђеном року, до краја ове године. Од укупног износа средстава, Влада Републике Српске, односно Министарство финансија издвојило је за радове 750.000 КМ, док је Градска управа издвојила 312.000 КМ за ове послове из градског буџета.

“Реконструкција подразумијева замјену свих постојећих подземних и надземних инсталација. Биће изграђена пјешачка и бициклистичка стаза с обје стране улице, биће засађено дрвеће, постављена нова расвјета и нови асфалтни застори на коловозним тракама. Што се тиче подземних инсталација, биће изграђена нова кишна канализација, нови транспортни и дистрибутивни цјевовод, јер је постојећи кориштен више од педесет година. Транспортни цјевовод  је неопходан због прикључења западног дијела Семберије на градски водовод”, изјавио је градоначелник Петровић, подсјетивши да је у Мјесној заједници “Вељко Лукић” често долазило до кварова на водоводној мрежи која је била дотрајала.

За комплетне радове неопходно пет милиона КМ

Градоначелник Петровић је изјавио да у Улици Стефана Дечанског идејним пројектом није предвиђена изградња фекалне канализације, те да ће она бити изграђена у бочним улицама.
 

“Дирекција за изградњу и развој града обећала је да ће до краја године бити завршен пројекат преосталих 2,1 километар ове улице, тако да планирамо да и у наредној години наставимо ове радове. Ова улица представља једну од “жила куцавица” града, те заслужује боље рухо, како у функционалном, тако и у естетском смислу”, истакао је Петровић.

Саобраћајна жила куцавица заслужује модеран изглед

Он је том приликом нагласио да за комлетну реконструкцију Улице Стефана Дечанског треба обезбиједити укупно око пет милиона КМ.

“Уколико нам не помогне Влада Републике Српске, опредијелићемо се за кредитно задужење. Већ је  завршена пројектна документација и за реконструкцију Рачанске улице”, подсјетио је градоначелник Петровић.

Ведрана Стојановић Лукић, дипломирани инжењер грађевинарства, запослена у Дирекцији за изградњу и развој града, главни пројектант и надзор на реконструкцији Улице Стефана Дечанског, изјавила је да ће након реконструкције ове улице бити обезбијеђен безбједан саобраћај за возаче и пјешаке, изразивши наду да ће бити довољно разумијевања и средстава за наставак реконструкције ове улице, у укупној дужини од 2,5 километара.
 

Немања Ђаковић, директор “Бијељина пута” изјавио је да конзорцијум фирми “Бијељина пут” и “Галаx нискоградња” радове изводе планираном динамиком, те да је због погоршаних временских прилика неопходно потпуно обуставити саобраћај око ове дионице како би се радови могли завршити у предвиђеним роковима.

Семберија Инфо