ПОТПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА МИЛЕНКО МИТРОВИЋ ПОДНИО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЉУБИШЕ ПЕТРОВИЋА :: Semberija INFO ::

 

ПОТПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА МИЛЕНКО МИТРОВИЋ ПОДНИО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЉУБИШЕ ПЕТРОВИЋА


Потпредсједник Скупштине града Бијељина Миленко Митровић поднио је данас кривичну пријаву Окружном јавном тужилаштву Бијељина против градоначелника Бијељине Љубише Петровића због сумње да је Петровић починио кривично дјело злоупотребе положаја или овлаштења, нагласивши да је градоначелник Петровић незаконитим запошљавањем  72 нова радника у Градској управи нанио штету буџету од миллион КМ.

 “Након што је усвојена одлука о буџету града за 2022. годину, када је прецизно наведено која средства су планирана за плате запослених, Љубиша Петровић је запослио већи број радника и тиме је начинио штету у буџету од  милион КМ више у односу на планирана средства за ту намјену. Сматрам да постоји основана сумња да је починио више кривичних дјела, као што је злоупотреба службеног положаја и овлаштења и несавјестан рад у служби, те да је крајње вријеме  да покажемо јавности и народу да смо спремни преузети одговорност за свој рад, сви ми којима су грађани изгласали повјерење, а међу њима сам и ја који обављам одговорну функцију потпредсједника Скупштине града. Мислим да милион КМ данас пуно значи за све грађане овог града, а, уколико то посматрамо за период од четири године, то је онда четири пута више. За четири милиона КМ може се ријешити пуно социјалних случајева, подијелити пуно више студентских стипендија, асфалтирати нове путеве. Не смијемо дозволити да се градоначелник понаша  растрошно, да троши народни новац. У Градској управи било је запослено 346 људи, а законом је дозвољено десет одсто више радника, који могу бити запослени на одређено вријеме. То је око 35 радника, а градоначелник је запослио 107 нових радника. Тиме је прекршио ово правило за 72 нова радника. У питању је огроман новац”,  зјавио је новинарима Миленко Митровић, нагласивши да је крајње вријеме да све политичке партије и грађани схвате да је вријеме да се, како је истакао “ријешимо неодговорног градоначелника и његових неодговорних радњи и послова”.

 Митровић је изјавио да ће у својој намјери истрајати до краја , истакавши да је више пута упозоравао градоначелника на овакво понашање, како путем јавних обраћања, тако и током скупштинских засиједања.

“Упозорио сам градоначелника и на посљедњој сједници Скупштине града да ћу, уколико не промијени своје понашање, поднијети кривичну пријаву. То данас радим. Иако то није нимало згодно, то чиним данас, без имало страха. Не плашим се градоначелника, нити његових заштитника и лажних ботова који по читав боговјетни дан пишу лоше коментаре  о људима који желе бољитак овом граду”, изјавио је Миленко Митровић, потпредсјендик Скупштине града Бијељина.

(Семберија Инфо)