БИЈЕЉИНА: НОВЧАНА ПОМОЋ ДЈЕЦИ ИЗ РВИ КАТЕГОРИЈА - Градска управа обезбиједила џепарац за дјецу :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: НОВЧАНА ПОМОЋ ДЈЕЦИ ИЗ РВИ КАТЕГОРИЈА - Градска управа обезбиједила џепарац за дјецу


Градска управа Бијељине, у сарадњи са Борачком организацијом Града Бијељине,  обезбиједила  је џепарац за дјецу из категорије РВИ породица и демобилисаних бораца, која ће боравити на мору у оквиру Пројекта „Социјализација дјеце РС – Бечићи 2019. године“. 

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изразио је очекивање да ће се дјеца, уз надзор васпитача,  лијепо провести на мору, гдје ће имати цјелодневне активности како је то предвиђено овим Пројектом и на лијеп начин представити средину из које долазе. Градска управа обезбиједила је по 50 КМ за свако дијете, што ће им служити као џепарац с обзиром да на мору имају добар смјештај и храну.



Славка Борић, мајка 15-годишње Босе Борић, која припада породицама ратних војних инвалида, изразила је захвалност свим установама које реализују овај Пројекат, захваљујући којем њено дијете већ трећи пут иде на море. Захвалила се на помоћи и  Градској управи Бијељина која је традиционално обезбиједила џепарац за дјецу.

Према ријечима предсједника Борачке организације Града Бијељине Миодрага Стевановића, учешће у поменутом Пројекту односи се на пут 12 дјечака и дјевојчица узраста до 15 година, чији су родитељи ратни војни инвалиди и демобилисани борци, на црногорско приморје у Бечиће. Сва дјеца из ове категорије, њих 12, путоваће на море у истом термину. Полазак је планиран 7. августа, а повратак 16. августа ове године.

Поводом одласка дјеце на море, у Градској Борачкој организацији одржан је завршни састанак коме су присустовала дјеца која учествују у Пројекту, њихови родитељи, васпитачи, градоначелник Бијељине, надлежни из Центра за социјални рад Града Бијељина, те представници Фонда дјечије заштите РС и Градске борачке организације Бијељина.

Семберија ИНФО/З. Кусмук