Путем амандмана обезбијеђена исплата новчане помоћи пензионерима са минималном пензијом :: Semberija INFO ::

 

Путем амандмана обезбијеђена исплата новчане помоћи пензионерима са минималном пензијом


Скупштина града Бијељина очекује да до Нове године почне исплата једнократне помоћи пензионерима са минималном пензијом на подручју града у износу око 250 КМ, саопштено је из ове институције.

Исплата ове једнократне помоћи обезбијеђена је у износу од 300.000 КМ путем амандмана који је на Ребаланс буџета града поднијела скупштинска већина окупљена око СНСД и Коалиције „Договор за Бијељину“. На Градској управи и градоначелнику је да што прије одреде критеријуме и почну са реализацијом.

„Удружење пензионера и Фонд ПИО имају сву потребну евиденцију за одређивање тачног броја ових корисника као и друге податке потребне за исплату, због чега сматрамо да од ових пензионера није потребно захтијевати да долазе у Градску управу ради доношења нових доказа о испуњености услова. Очекујемо да одлука буде реализована прије Новогодишњих и Божићних празника“, појаснио је предсједник Скупштине града Бијељине Александар Ђурђевић.

Ђурђевић је рекао да ће тачан износ ове помоћи бити утврђен тек када се прецизира број пензионера који спадају у категорију прималаца минималних пензија, али да ће оквирно кретати око 250 КМ. 

Одборници скупштинске већине окупљене око СНСД и Коалиције „Договор за Бијељину“ амандман за додјелу једнократне помоћи образложили су „већом рањивошћу ове категорије пензионера“ имајући у виду инфлацију и пораст цијена, због чега им треба помоћи на овај начин.