РиТе Угљевик – Обиљежен Дан рудара, у пензију испраћено 117 радника :: Semberija INFO ::

 

РиТе Угљевик – Обиљежен Дан рудара, у пензију испраћено 117 радника


Уз свечани испраћај у пензију за 117 радника, РиТе Угљевик обиљежио је Дан рудара и крсну славу, Свету Великомученицу Варвару.

Радивоје Поповић у пензију одлази задовољан.

“У пензију одлазим са радног мјеста диспечера технолошког процеса. Почео сам као багериста, и до 2000. године сам радио као руковалац багера. Послије тога сам из производње прешао у диспечерски центар. Из РиТе Угљевик носим најљепше успомене. За мене је радни вијек најљепши период човјековог живота”, истакао је Поповић.



Руководилац Радне јединице Рудника "Угљевик”, дипл. Инж. рударства Раде Косановић честитао је радним колегама Дан рудара и крсну славу Свету великомученицу Варвару, уз оцјену да су у овој години остварени добри резултати, упркос бројним изазовима у цијелом свијету, па и код нас. 

“Честитам Дан рудара свим рударима у Републици Српској, а посебно рударима Рудника Угљевик. Рудник Угљевик, и поред тога што функционише у јако сложеним условима експлоатације који су узроковани поремећајем на тржишту роба и услуга, испунио је план производње угља од око 2 милиона тона”, рекао је Косановић који је захвалио радницима на добрим резултатима.

Он је за наредну годину изразио очекивање да ће доћи до наставка инвестиција у рударску опрему.
“С обзиром на обим послова који нас очекује у наредном периоду очекујемо улагање у рударску механизацију уз помоћ Електропривреде и Владе Републике Српске”, рекао је Косановић.



На важност инвестирања указао је и извршни директор за послове производње угља и развој рудника Драгиша Видаковић који је истакао да је актуелна ситуација у свијету најбоље показала важност и неопходност постојања рудника.

“Веома је важно да рудници буду стабилни, јер ће они бити ослонац за производњу електричне енергије у Републици  Српској. Влада Републике Српске већ је покренула низ активности да се подстакну инвестирања, што је нама неоходно, посебно када је ријеч о отварању новог копа”, рекао је Видаковић.

Он је рекао да нова опрема већ пристиже у Угљевик.

“Ових дана добијамо нови багер, очекујемо у наредној години набавку осам дампера и још једног багера, што ће дугорочно да нам обезбиједи стабилност у раду, а уједно енергетску стабилност Републике Српске”, истакао је Видаковић и уз традиционалан рударски поздрав “сретно” још једном упутио честитке поводом Дана рудара.