ГЕСТ ВРИЈЕДАН СВАКЕ ХВАЛЕ :: Semberija INFO ::

 

ГЕСТ ВРИЈЕДАН СВАКЕ ХВАЛЕ


ЈЗУ Болница „Свети врачеви“ данас је по први пут организовала новогодишње спуштање Дједа Мразева са крова зграде до прозора одјељења педијатрије. Овакав начин подјеле пакетића учињен је по узору на неке друге болнице из окружења и Европе.


 
-Ова активност је пракса највећих свјетских клиника. Прилика је то да се дјеци која празнике проводе у болничком амбијенту скрене пажња на неке лијепе моменте и тако их се подржи у процесу оздрављења. Захвалио бих се Горској служби спасавања - станица Бијељина који су нам помогли да обрадујемо наше најмлађе пацијенте", рекао је директор бијељинске болнице др Златко Максимовић.


 
На одјељењу педијатрије ЈЗУ Болница "Свети врачеви" тренутно је хоспитализовано 14 дјеце.
 
-Нико није срећан да буде у болници и када нису празници. Међутим, трудимо се да нашим пацијентимо максимално олакшамо боравак у болници и процес њиховог излијечења колико год можемо. Прије неколико дана су добили пакетиће од једног донатора а ево данас, екипа алпиниста и пријатеља из ГСС-а је поново донијела пакетиће", изјавила је др Ивка Џувелековић, начелница педијатрије у ЈЗУ Болница "Свети врачеви".



Иницијативу за овакав начин "доставе" пакетића покренуло је Удружење грађана „Буди ОК“,

Горска служба спасавања и алпинисти из Бијељине. Сличне праксе су диљем свијета прилично честе а користе је алпинисти да помогну дјеци а уједно и промовишу алпинизам.


 
-Данас смо уприличили једну лијепу промоцију алпинизма. Поред кризних ситуација у којима помажемо људима и ово је једна од прилика у којима са великим успјехом изазивамо осмјехе на лицима људи. Када смо се појавили на болничким прозорима прво сам примјетио чуђење на дјечијим лицима а онда је врло брзо дошао и велики осмјех", рекао је Никола Гаврић, алпиниста, члан бијељинске станице ГСС-а и предсједник УГ "Буди ОК".
 
(Семберија инфо)