ГРАДСКА УПРАВА: ПРИЈЕМ ЗА ГОСТЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА УПРАВА: ПРИЈЕМ ЗА ГОСТЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ


Градоначелник Љубиша Петровић са сарадницима,  организовао је пријем за представнике општина и градова из јужне српске покрајине Косова и Метохије  и Црне Горе, који су боравили у Бијељини поводом Дана Републике Српске. На пријему је било говора о наставку и јачању сарадње, а градоначелник Петровић је изразио и захвалност што су били гости поводом Дана Републике.

-Разговарали смо о ситуацији на Косову и Метохији и о немилим догађајима које смо осудили. Током разговора смо разговарали о наставку и јачању сарадње на пољу образовања, те јачању пријатељских и братских веза. Са гостима из Црне Горе, из Никшића изразили смо спремност да помогнемо фрескописање цркве Манастира Светог Луке у Жупи Никшићкој, а закључак разговора са нашим гостима је да се потрудимо сви заједно у јачању сарадње на пољу , образовања, културе и економских веза”, рекао је Петровић и нагласио да “смо заједно јачи”. Предсједник општине Никшић Марко Ковачевић, честитао је Дан Републике Српске и захвалио на гостопримству.

-Са Градом Бијељина настављамо сарању на плану културолошког и економског повезивања, а постоје бројне могућности за још јачу сарадњу”, рекао је Ковачевић. Предсједндица општине Грачаница Љиљана Шубарић, такође се захвалила на пријему и честитала Дан Републике.

-Грачаница је отворена за све, градимо мостове пријатељства, а са Бијељином већ имамо добро сарадњу у области образовања и она ће у наредном периоду бити још чвршћа”, рекла је Шубарићева.

(Семберија инфо)