Градска управа Града Бијељина: Празнично дружење са малишанима :: Semberija INFO ::

 

Градска управа Града Бијељина: Празнично дружење са малишанима


У Галерији Центра за културу „Семберија“, представници Градске управе Града Бијељина, данас су организовали четврто по реду празнично дружење са малишанима из Дневног центра за дјецу у ризику и Дневног центра за дјецу са сметњама у развоју Центра за социјални рад Бијељина, малишане који бораве у хранитељским породицама, Основне школе „Петар Кочић“ Бродац и Основне школе из Драгаљевца.

Ученици III5 разреда Основне школе „Свети Сава“ из Бијељине под менторством своје учитељице Сање Лазић извели су представу за све пристутне, као и рецитале.



- Малишани су данас имали прилику да се друже, али и да израђују новогодишње честитке и украсе за које је локални волонтерски тим обезбиједио материјале. Да би ово дружење лијепо заокружили малишани ће добити пакетиће које смо добили од наших пријатеља Миле и Вукашина Вуковића из Енглеске, који се са нама већ другу годину друже и доносе оно што су дјеца припремила за дјецу. Мислимо да је ово нешто посебно и лијепо и да са овим заокружимо новогодишње празнике“, истакла је Љубица Млађеновић, шеф одсјека у Одјељењу за друштвене дјелатности у Градској управи Града Бијељина.



- Мени је посебно задовољство да дужи низ година учествујемо у разним хуманитарним акцијама. Ми смо заиста сретни да заједно са градоначелник Љубишом Петровићем можемо обрадовати дјецу и овога пута. Овај пут успјели смо да обезбиједимо 10.000 пакетића за цијелу БиХ, а 500 пакетића смо донијели у Бијељину да овдје подијелимо дјеци предшколског и школског узраста, као и дјеци са потешкоћама у развоју. Драго ми је да ово град прихватио и да ово прелази у традицију“, казао је Вукашин Вуковић.



- Овакви догађаји су веома важни за сву дјецу. Истакла бих да тренутно има четрдесет и двоје дјеце у ризику, а они претежно долазе из социјално угрожених породица која немају прилику да уживају у тако нама наизглед нормалним стварима. Веома ми је драго што смо и данас овдје и прошле године смо били такође. Свако дијете се обрадује неком поклону, поготову за вријеме новогодишњих и божићних празника. Веома ми је драго да су друга дјеца главни учесници ове приче, јер су они сами припремали поклоне за нашу дјецу“, истакла је Невена Јовановић, руководилац Дневног центра за дјецу у ризику Центра за социјални рад Бијељина.


Семберија инфо - С. Ристановић