ПДП У БИЈЕЉИНИ ОБИЉЕЖИО БОГОЈАВЉЕЊЕ :: Semberija INFO ::

 

ПДП У БИЈЕЉИНИ ОБИЉЕЖИО БОГОЈАВЉЕЊЕ


Партија демократског прогреса, Градски одбор Бијељина обиљежило је данас Богојављење. Овај моменат из хришћанске вјере означава крштење Исуса Христа којим је почела његова мисија међу људима  а ГО ПДП Бијељина га већ 22 године обиљежава као славу ове политичке организације.

-Желим да истакнем добру сарадњу између наше двије странке у претходном периоду и сигуран сам да ћемо тако наставити и у будућности. Политички изазови пред нама су велики и јаки али је велика и јака веза између ПДП-а и СДС-а. Ми смо то прије нешто више од двије године у пракси и показали. Добро се сјећам, 2020. године су се дешавале велике турбуленције на политичкој сцени цијеле Републике Српске па тако и Бијељине, када је један, да му не помињем име рекао: Бијељина је завршена. Ја сам тад рекао да ништа није завршено. И тако је и било. Ми смо тада показали да народ Семберије стоји уз политике наше двије странке. Пред нама су нови изазови и ја сам сигуран у нашу снагу да ћемо их све за успјехом пребродити“, рекао је Томица Стојановић, кум данашње славе и предсједник Градског одбора СДС Бијељина.

Предсједник ПДП Републике Српске, Бранислав Бореновић истакао је традицију окупљања чланова ове политичке партије на Богојављење управо у Бијељини.

-Можда ће звучати као пригодан говор који се у оваквим приликама треба изрећи али ја се у Бијељини осјећам заиста поносним што је овај град један слободарски град у којем се види напредак, у којем има потенцијала, у којем вриједи живјети. Бијељина је симбол Републике Српске какву у својим политичким пројекцијама види ПДП“, рекао је Бранислав Бореновић.

Јелена Тривић, потпредсједница Партије демократског прогреса изразила је захвалност за подршку коју је добила у Семберији на прошлогодишњим Општим изборима у БиХ и упутила ријечи подршке Градском одбору ПДП Бијељина за политичку борбу која се најављује у Семберији у наредним данима. Уз честитке поводом данашње славе истакла је увјерење да ће Бијељина и даље остати слободан град и да ће ПДП чврсто стајати на линији борбе за Републику Српску.