ЗАВРШЕН КАПИТАЛНИ ПРОЈЕКАТ ВРИЈЕДАН 400.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

ЗАВРШЕН КАПИТАЛНИ ПРОЈЕКАТ ВРИЈЕДАН 400.000 КМ


У оквиру Дома здравља Лопаре завршена је изградња објекта, површине 240 метара квадратних, у шта је уложено 400.000 КМ властитих средстава ове здравстене установе, рекао је директор Дома здравља Желимир Нешковић.
 
Нешковић је рекао да ће у нови објекат бити смјештени Центар за базичну рехабилитацију и стоматологија, а свечано отварање планирано је за 4. септембар, када Дом здравља Лопаре прославља крсну славу - Светог мученика Агатоника.
 
"Изградњом Центра за базичну рехабилитацију завршили смо један од најзначајнијих пројеката од како постоји Дом здравља у Лопарама и наши здравствени осигураници више неће морати да користе ове услуге у другим здравственим установама", рекао је Нешковић.
 
Он је додао да је у кругу Дома здравља уређено и 800 метара квадратних паркинг простора, те завршени радови на фасади.
 
"Завршена је градња објекта у коме су смјештени гаражни простор за санитетска возила и мртвачница, приводимо крају реконструкцију објекта у којем је смјештен архив и вешерај, а возни парк је зановљен набавком два санитетска возила", навео је Нешковић.
 
Према његовим ријечима, у Дому здравља Лопаре у функцији је нови, савремени ултразвучни апарат за шири спектар специјалистичких прегледа који је набављен у овој години, чиме су побољшане здрваствене услуге грађанима.
 
Дом здравља Лопаре пружа услуге за 10.000 осигураника, а запошљава 67 радника.
 
У оквиру ове здравствене установе ради седам тимова породичне медицине, Служба хитне помоћи, службе за лабораторијску и биохемијску дијагностику, радиолошку дијагностику, Хигијенско-епидемиолошка служба, стоматологија и амбуланте породичне медицине у Прибоју, Мртвици и Бобетином Брду.