Милан Милићевић: На сцени имамо два потпуно различита п олитичка концепта :: Semberija INFO ::

 

Милан Милићевић: На сцени имамо два потпуно различита п олитичка концепта


И данас смо овдје у Бијељини да пружимо максималну, не декларативну и  формалну, већ организациону подршку бијељинском СДС-у и градоначелнику Љубиши Петровићу против кога је покренут опозив, изјавио је Милан Милићевић, вршилац дужности предсједника СДС-а након сједнице Предсједништва СДС-а у проширеном саставу и сједнице Конференције за локалну самоуправу коју сачињавају начелници и градоначелници СДС-а.

Милићевић је изјавио да су Бијељина и Семберија емотивно и врло јасно давали подршку СДС-у у протеклим годинама.

“Све ћемо учинити да као СДС, заједно са људима из Бијељине организујемо  потпуно транспарентне и фер односе,  гдје ће бирачка воља грађана који живе на територији Бијељине бити испоштована. Спремни смо да заштитимо сваки глас против опозива Љубише Петровића, али ћемо испоштовати и заштитити и сваки други глас и мишљење. Желимо да покажемо и докажемо да је пут којим је Љубиша Петровић водио ову локалну заједницу у протекле двије године прави пут којим треба да крене цијела Република Српска. Може неко рећи да сам пристрасан, али ви имате на сцени два потпуно различита политичка концепта који различито гледају на будућност Републике Српске. Видимо каква је прошлост након шеснаест година вођења Републике Српске, са свим негативним трендовима, од демографске слике, економског стања и статуса људи, поскупљења струје и горива, незапослености, одлива становништва. То је производ власти на нивоу РС, од стране СНСД-а, са својим политичким сателитима”, изјавио је Милићевић, нагласивши да оно што ради Љубиша Петровић, а то је борба  против криминала и корупције,те транспарентно трошење јавних средства, да је то и концепт СДС-а. 

Милићевић је нагласио да се СДС залаже за уређен систем, транспарентно располагање природним ресурсима и  јавним средствима која треба да се троше тамо гдје се убиру, а то је локална заједница, како би се побољшао живот сваког становника у Бијељини.

“Љубиша Петровић је пуно тога започео, разоткрио многе афере, покренуо иницијативе и  кривичне пријаве против оних који су незаконито и нетранспарентно трошили народни новац. Дилема по мени не постоји, али,пошто смо свјесни с ким имамо посла и пошто смо свјесни да с е  изборна воља грађана може прогутати  и  покрасти током ноћи, учинићемо све да се то не деси”, изјавио је Милићевић, гарантујући да ће СДС на референдуму за изгласавање опозива Петровићу заштитити сваки глас, позивајући грађане да изађу на референдум и да кажу шта о томе мисле.
Зоран Видић, начелник Брода говорио је о расподјели средстава од индиректних пореза, о чему је било ријечи на састанку Конференције за локалну самоуправу, истакавши да су локалне заједнице незадовољне критеријумима који су одређени за расподјелу средстава од индиректних пореза.

“Изазов се поставља пред све локалне заједнице, јер се суочавамо са повећањем цијене електричне енергије, повећањем цијена комуналних услуга, те са одржавањем јавне расвјете на територијама локалних заједница. Остајемо без адекватних извора средстава да бисмо ријешили све нагомилане проблеме”, изјавио је Видић.

Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине, одговарајући на новинарско  питање о запошљавању око двије стотине радника у Градској управи без  расписаног конкурса, своју критику усмјерио је на уређивачку политику “слободног медијског сервиса грађана”, чији је новинар поставио ово питање.

 Петровић је изјавио да је питање тенденциозно, да се фабрикују неистине, те да је он поносан на све слободне људе који се налазе у Градској управи, гдје нема притисака и уцјена.

“Они слободно могу да изнесу своје мишљење за и против градоначелника, па би добро било да одете у “Електро Бијељину”, у РиТЕ “Угљевик”, да видите у тим републичким институцијама како се уцјењују људи и како се на нехуман начин поступа према запосленима. Никада нисам ни помислио, камоли узео од неког радника новац за запослење, што се не може рећи за многе директоре јавних установа. Никога никада нисам покушао уцијенити на било који начин”, изјавио је Петровић.

Семберија Инфо