Гарда “Пантери” незадовољна односом градоначелника према Удружењу, спремна и на протесте :: Semberija INFO ::

 

Гарда “Пантери” незадовољна односом градоначелника према Удружењу, спремна и на протесте


Представници Удружења ветерана Гарде “Пантери”из Бијељине , на данас одржаној конференцији за медије испред зграде Градске управе, изразили су незадовољство односом градоначелника Петровића  према Удружењу.

Петар Цвијетиновић, предсједник Удружења Гарде „Пантери“, истиче да су посебно разочарани чињеницом да је Градска управа одбила да продужи уговор о закупу зграде ратне команде Гарде Пантери на хиподруму.



- Погодила нас је чињеница да је Градска управа Града Бијељина, на челу са градоначелником, одбила да продужи уговор о закупу зграде ратне команде Гарде Пантери на хиподруму. Прикупили смо грађевински и архивски материјал, јер смо планирали да тамо изградимо Спомен собу Гарде „Пантери“. Све смо то написали у писму Градоначелнику, тражили смо са њим разговор, међутим он се није удостојио да одговори на наше захтјеве. У најмању руку смо шокирани овом одлуком и сазнањем да наш објекат ратне команде треба да се додјели ергели коња „Хускић” у замјену за гласове Рома против свог опозива” рекао је Цвијетиновић.

Цвијетиновић је навео и да Удружењу пријети блокада рачуна због тужбе Градске управе, што је како каже, врхунац лицемјерства.
- Удружењу Гарде „Пантери“ пријети блокада рачуна због 6.020КМ за неплаћени ПДВ за зграду на хиподрому, чиме су све активности Удружења  доведене у питање, као што је набавка лијекова, пакета хране, превоз бораца у болнице, Дана Гарде „Пантери“. Удружење даје градоначелнику рок до сљедећег петка  да нам се јави, да договоримо да Удружење продужи уговор за зграду и да наставимо да радимо. Такође, желимо да се направи репрограм дуга. Уколико то не уради, ми ћемо организовати протест” рекао је Цвијетиновић.

Члан Гарде „Пантери“, Радиша Лукић, указао је овом приликом  на и проблеме  са којима су сусрећу породице погинулих бораца, односно њихова дјеца.
- Чак ни 30 година послије рата, нема посла за ту дјецу. Послије Првог и Другог свјетског рата кажу да су борцима дали потврду да могу просити. Питам ову власт овде, може ли и нама дати потврду да просимо, дјеци људи који су изгинули. Дајте им потврду да могу да просе и да то буде легално“, рекао је Лукић и додао да му није јасно зашто су као Јединица, како каже, дискриминисани од стране Града.


​Семберија инфо - С. Николић