Љубиша Петровић свјесно кршио законе – слиједи кривична пријава :: Semberija INFO ::

 

Љубиша Петровић свјесно кршио законе – слиједи кривична пријава


Грађани Бијељине и јавност у цијелој Републици Српској свједоци су да градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, у покушају да спријечи изражавање слободне воље грађана на референдуму о опозиву градоначелника, намјерно и свјесно крши низ законских прописа који регулишу рад локалне управе, буџетски систем и изборни процес.
 
Градоначелник Петровић чини кривична дјела са умишљајем, кршећи Закон о локалној управи и самоуправи Републике Српске, Закон о буџетском систему Републике Српске, Изборни закон Републике Српске и Изборни закон БиХ, те низ других прописа, због чега смо принуђени да против њега поднесемо кривичну пријаву. Грађани и јавност требају да знају да је ријеч о кривичним дјелима злоупотребе службеног положаја, самовлашћу и другим кумулативно извршеним кривичним дјелима, о којима ће се изјаснити надлежни правосудни органи. 
 
Истовремено, увјерен сам да су грађани у јавним иступима градоначелника препознали страх, па чак и панику да ће на референдуму бити опозван и остати без добро и незаслужено плаћене функције, као и без могућности да ненамјенски, незаконито, самовољно и бахато троши новац из градског буџета за куповину подршке и личну промоцију, умјесто за пројекте који би побољшали животни стандард грађана. 
 
Сигуран сам, такође, да се грађани добро сјећају пријетњи градоначелника Петровића да неће дати ни марке за провођење референдума, које су изречене много прије доношења саме одлуке Скупштине Града о опозиву градоначелника. Петровић сада тврди да је та одлука незаконита и да је то разлог због којег је незаконито реалоцирао и ненамјенски користио буџетска средства намијењена провођењу референдума о опозиву. Дакле, свјесно обмањује народ. 
 
Увјеравам грађане Бијељине и Семберије да градоначелник Петровић неће успјети да заустави демократске процесе у нашем Граду, да ће, упркос свим незаконитим покушајима опструкције, референдум о опозиву градоначелника бити одржан и да ће грађани слободно израженом вољом одлучити да Љубиша Петровић треба да оде како бисмо сви заједно, са бољим и способнијим људима у Градској управи, покренули наш Град и цијелу Семберију.