Такви људи, политика и језик мржње нису потребни Бијељини и Семберији :: Semberija INFO ::

 

Такви људи, политика и језик мржње нису потребни Бијељини и Семберији


Ми, ратни официри и команданти Војске Републике Српске и МУП-а Републике Српске, стојимо иза сваке изговорене ријечи са јучерашњег обраћања медијима, у којем смо изразили наше огорчење и забринутост поступцима и изјавама градоначелника Љубише Петровића, који не поштује Устав, законе и институције Републике Српске.
 
Упозорили смо и на то да градоначелник не сарађује с институцијама Републике Српске на штету грађана Бијељине и Семберије и да, умјесто јединственог дјеловања у интересу грађана и борачке популације, градоначелник сије мржњу, раздор и подјеле међу нашим грађанима.
 
Умјесто градоначелника Петровића, који очигледно нема аргумената да сам одговори на наше оправдане критике, јавио се дежурни медијски кавгаџија Небојша Вукановић, са очигледним задатком да нас извријеђа познатим језиком мржње и ноторним неистинама.


 
Питамо се: ко сјетује побратиме Петровића и Вукановића да мрзе нас, који смо за ратне заслуге добили по неколико одликовања и поносно их носимо у име наших сабораца; да оспоравају све што нам је свето и у чему можемо наћи спас, а то је Република Српска, њен Устав и закони, њене институције, борци и народ.  Ко их сјетује да они, плаћеници, проглашавају нас плаћеницима, нас који смо им створили слободу и то платили својом жртвом; да потцјењују народ и његову способност да препознају чији су они продукти и пројекти.
 
Позивамо их да заједно погледамо наша одликовања, пребројимо наше ране које соле и  подсјетимо их на трауме које смо преживјели с нашим народом, а они их оживљавају.
 
Зато, нека је на част и на образ Љубиши Петровићу да га брани неко попут Вукановића. И нека је на част градоначелнику Бијељине да га од нас брани неко ко напада и за издају оптужује Његову Светост патријарха српског Порфирија и предсједника Републике Србије Александра Вучића.


 
Нама такви људи, таква политика и такав језик мржње, која иде у корист непријатељима Републике Српске и Републике Србије, нису потребни овдје у Бијељини и Семберији.
 
Размислите о томе градоначелниче Петровићу, сваки пут кад са таквима као Вукановић станете пред наше грађане и наш народ.