Ченгић: Од 40 захтјева, градоначелник није одговорио ни на један :: Semberija INFO ::

 

Ченгић: Од 40 захтјева, градоначелник није одговорио ни на један


Градоначелник и Градска управа у Бијељини не само да нису ријешили, него нису дали никакав одговор ни на један од 40 захтјева за рјешавање комуналних проблема које је у посљедњих годину дана поднио Савјет Мјесне заједнице Ченгић, истакао је данас предсједник Савјета Мићо Тодоровић.
 
- На дијелу пута према Бјелошевцу појавио се одрон земљишта који пријети да однесе дио пута. Канали који су ископани немају одводе и вода се излива у дворишта. На терену, у посљедњих 10 дана, градоначелник обилази радове, али оне који нису у интересу села, него оне којима се по приватним домаћинствима уређују канали. Истовремено занемарује проблеме одржавања три километра неасфалтираног локалног пута на правцима Ченгић – Бјелошевац и Ченгић – Обријеж, за које је задужена Градска управа - каже Тодоровић.



Он истиче да у селу постоји и око 40 километара некатегорисаних путева које су овогодишње обилне кише оштетиле у толикој мјери да отежавају или онемогућавају прилаз до појединих кућа или њива.
 
- Подносили смо захтјеве за санацију, међутим, нити ко долази, нити се ко оглашава по том питању - свједочи предсједник МЗ Ченгић.

Ни Савјет мјесне заједнице, каже Тодоровић, нема услове за рад. На Дому културе прокишњава кров, а канцеларије су у очајном стању.


 
- Градска управа Бијељина преузела је на себе газдовање и обавезу да одржава зграду, али двије године ништа није рађено, уколико се изузме замјена сијалица и набавка десетак столица. Знам да ће бити примједби како ми треба да одржавамо просторије, али сви у Савјету мјесне заједнице смо волонтери и немамо никаквих средстава на располагању - тврди Тодоровић.
 
Једини позитиван примјер у Ченгићу је асфалтирање дијела пута које је обезбиједио градски Аграрни фонд, којег је градоначелник Петровић јавно критиковао, а против директора Златана Лазаревића поднио кривичну пријаву.
 
- Аграрни фонд града Бијељина је средствима Компензационог фонда Владе Републике Српске асфалтирао дио правца према Бјелошевцу, дужине 635 метара, ширине пет метара. Вриједност радова је 140.000 КМ – појаснио је Тодоровић.

Он је најавио да ће се Савјет Мјесне заједнице Ченгић пријавити за нови конкурс, односно други круг финансирања градње сеоске инфраструктуре који би ускоро требало да започне Аграрни фонд.