Регионални прваци у шаху на Малим олимпијским играма Републике Српске - ЈУОШ „Свети Сава“ Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Регионални прваци у шаху на Малим олимпијским играма Републике Српске - ЈУОШ „Свети Сава“ Бијељина


Шаховска секција ЈУ Основне школе „Свети Сава“ Бијељина побједник је регионалног такмичења у шаху за основне школе Семберске регије на Малим олимпијским играма Републике Српске.

Регионално такмичење у шаху је одржано 7. марта текуће године у Драгаљевцу Горњем. Учествовало је  шест школа и то: ЈУ Основна школа „Свети Сава“ Зворник; ЈУ Основна школа „Свети Сава“ Бијељина; ЈУ Основна школа „Алекса Шантић“ Угљевик; ЈУ Основна школа „Алекса Јакшић“ Милићи; ЈУ Основна школа „Свети Сава“ Лопаре и ЈУ Основна школа „Стеван Немања“ Драгаљевац Горњи, као школа домаћин.

За шаховску екипу наше школе наступили су сљедећи ученици: Вук Солаковић (VIII4) као капитен, Теона Дукић (VIII4), Јаков Перић (VII4), Фарук ел Цхекх (IX4) и Павле Дукић (VI1) као резерва. Први капитен екипе ученик Емануел Лазић (IX5) је био оправдано одсутан јер учествује на Појединачном првенству Европе у шаху. Екипа наше школе је на регионалном такмичењу остварила све побједе у мечевима против других школа. Освојили смо максималних 10 меч бодова и забиљежили 19 побједа и један пораз у појединачном скору. Играли су сви ученици и дали свој допринос у побједи. Овом побједом наша школа је стекла право учешћа на републичком финалу у шаху које ће бити одржано у мјесецу априлу“, изјавио је наставник Игор Солаковић, водитељ шаховске секције.
Табела пласмана екипа по школама:
  1. мјесто: ЈУ ОШ „Свети Сава“ Бијељина
  2. мјесто: ЈУ ОШ „Свети Сава“ Зворник
  3. мјесто: ЈУ ОШ „Стеван Немања“ Драгаљевац Горњи
  4. мјесто: ЈУ ОШ „Алекса Јакшић“ Милићи
  5. мјесто: ЈУ ОШ „Алекса Шантић“ Угљевик
  6. мјесто: ЈУ ОШ „Свети Сава“ Лопаре
Судија на регионалном такмичењу је био Роберт Тонковић, лиценцирани судија Шаховског савеза Републике Српске. На крају такмичења представницима школа су додијељени пехари и дипломе а ученицима медаље за прва три мјеста.