ДОМ ЗДРАВЉА: ГРАД НАМ ДУГУЈЕ ОKО 500.000 KМ :: Semberija INFO ::

 

ДОМ ЗДРАВЉА: ГРАД НАМ ДУГУЈЕ ОKО 500.000 KМ


Запослени у Дому здравља упутили су апел градоначелнику Бијељине Љубиши Петровићу и Градској управи, да измире дуговања према овој установи примарне здравствене заштите. Помоћник директора за економско-финансијске послове Гордана Митровић, је нагласила да “здравље грађана мора бити на првом мјесту и изнад сваког политичког ђеловања”.

-У пословну 2023. годину кренули смо веома опрезно и одговорно, јер у првом кварталу ове године највећи ризик у пословању су потраживања која потражујемо од Градске управе за пружене услуге примарног здравственог нивоа које се финансирају из градског буџета. За ове услуге Град Бијељина дугује  494.000 KМ, од чега 14.000 KМ из 2021. године и 300.000 KМ из 2022. године”, рекла је Митровићева и додала да је Управни одбор ове здравствене установе одржао сједницу 27. фебруара текуће године, на којем је усвојен финансијски извјештај о успјешном пословању Дома здравља у 2022. години.



-Услуге примарне здравствене заштите од почетка ове године Дом здравља финансира властитим средствима, дакле, од партиципација и комерцијалних услуга, али постоји бојазан до кад ћемо то моћи чинити. С обзиром да су буџетска средства намјенска, не видимо разлог зашто нам се ускраћују финансијска средства која су неопходна за финансирање здравствене заштите на примарном нивоу”, нагласила је Митровићева и у име запослених у овој здравственој установи, још једнм апеловала да Град Бијељина измири обавезе, јер је у питању пружање услуга примарне здравствене заштите  нашем становништву.

Семберија инфо