Саопштење коалиције “Покренимо Бијељину”: “Колико нас кошта Љубишин опстанак?” :: Semberija INFO ::

 

Саопштење коалиције “Покренимо Бијељину”: “Колико нас кошта Љубишин опстанак?”


Љубиша Петровић је, само у периоду од 12. јануара до 7. марта ове године, злоупотријебио 400.000 марака народног новца из буџета Града Бијељине, исплаћујући новчане износе „по захтјеву“, чиме их је фаворизовао у односу на плаћања неопходна за функционисање града.

У грчевитој борби за одбрану удобне фотеље и својих 200.000 КМ годишње Љубиша је 6 пута наложио исплату са благајне износа од 9.000 КМ, у једном дану 2. марта - у јеку кампање чак 27.000, затим исплату у иностранство 2 пута по 30.000 КМ, исплату по захтјеву 50 пута - укупно око 360.000 КМ, док је ставку физичка лица користио 56 пута исплаћујући најчешће износе од 5.000 КМ. ( Листе исплата су на линку:  2023. година :: Град Бијељина :: (градбијељина.орг) )

Прибавио је Љубиша новац који ноћу дијели по кућама слабије стојећим породицама и борцима у избјегличким насељима, говорећи како је то поклон од њега. Троши Љубиша народни новац на себе.

Имао је новца и за манекене из Федерације, за свиту личних фотографа, за камермане за снимање пропагандних спотова, али нема за ветеране одбране Бијељине, спомен собу, нити лијечење грађана у Дому здравља.

Није Љубиша никакво домаћинско дијете, јер је Бањи Дворови узроковао трошак од 400.000 блокирањем новца који је Скупштина града одобрила за измирење обавеза. Прави штету од 500.000 КМ, јер не поставља лед расвјету. Двије године гради стелт-невидљиву дворану док инфлација уништава милион марака Владе РС на рачуну. Аутобуска пропада, индустријска зона је у корову ... То домаћини не раде.

Укупно, када се све сабере, Љубиша је само у поменутим случајевима коштао Бијељину 2,5 милиона марака, заокупљен чувањем својих 200.000 КМ годишње, репрезентације, службеног џипа, мерцедеса...