Савјет МЗ Центар: Дијелови фасада падају, безбједност грађана угрожена :: Semberija INFO ::

 

Савјет МЗ Центар: Дијелови фасада падају, безбједност грађана угрожена


- Ово је строги центар града и умјесто да буде огледало Бијељине, грађани се суочавају са неасфалтираним улицама, необезбијеђеним старим објектима са којих отпадају дијелови фасада, а немамо ни просторију за мјесну заједницу у коју би грађани могли да дођу и искажу своје идеје и замјерке – изјавила је предсједник Савјета Мјесне заједнице Центар Јелена Вићановић.


 
Она је навела да је недопустиво да у центру града постоје неасфалтирани бочни путеви и сокаци, попут оног у Његошевој улици, те да актуелни градоначелник нема право да се понаша као да је град његово власништво.


 
- Ту је и Мајевичка улица из које је једно инвалидно лице више пута тражило асфалтирање бочног дијела пута. Затим Улица потпоручника Смајића и још неки прилази зградама, двориштима. Осим тога, стари објекат на углу Његошеве је пријетња за дјецу и све становнике који пролазе овуда, као и објекти у Књегиње Милице и Улици жртава фашистичког терора. Лице које води град мора да буде много одговорније, а ствари на које се ми жалимо треба да буду рјешаване системски, а не појединачно – закључила је Вићановићева.


 
Члан Савјета Мјесне заједнице Центар Миодраг Вујановић истакао је проблем необезбијеђеног градилишта у пјешачкој зони у Улици патријарха Павла и свакодневно неприлагођено кретање аутомобила на шеталишту.


 
- Аутомобили овдје пролазе без икаквог реда, возачи себи скраћују дионицу. Када је ријеч о центру града, очекује нас љепше вријеме и постављање башти кафића, које неријетко сметају пролазницима, као и непрописно паркирани аутомобили. Тротоари су узурпирани, родитељи не могу да прођу са дјецом у колицима. Надам се да ће се лоша комуникација градског Одјељења за стамбено-комуналне послове и Комуналне полиције побољшати, да ће почети да сарађују, како не бисмо достављали жалбе на које нико не одговара – додао је Вујановић.