ДОДИК: АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР СЕ МИЈЕША У УНУТРАШЊА ПИТАЊА БИХ :: Semberija INFO ::

 

ДОДИК: АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР СЕ МИЈЕША У УНУТРАШЊА ПИТАЊА БИХ


Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је данас прије почетка састанка  Бијељини, са ратним официрима и командантима Војске Републике Српске и Министарства унутрашњих послова, да се амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи понаша као предсједник политичке партије и мијеша се у унутрашња питања у БиХ.

- Марфи иначе припада оној генерацији која је васпитана на америчком насиљу које је овдје владало након грађанског рата у БиХ - рекао је Додик ,коментаришући саопштење Амбасаде САД у БиХ у којем су најављено усвајање закона о НВО и уврштавања клевете и увреде у Кривични закон РС.

-Закони које Република Српска намјерава да усвоји не тичу САД-а, већ третирају само обавезу да онај ко прими међународна страна средства, а регистрован је по Закону о удружењима и организацијама Републике Српске, мора то да пријави Министарству правде”, истакао је Додик.

Додао је да ће закон о НВО који Република Српска намјерава да усвоји бити идентичан америчком, упитавши као Американци могу имати такав закон, а остали не. Говорећи о Нацрту закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске којим се, између осталог, уводи одредба за увреду и клевету, Додик је рекао да иза овог нацрта не стоји намјера прогона и да ће свако мишљење бити размотрено кроз јавну расправу.

(Семберија инфо)