ИСТИНА О НЕРАДНОЈ НЕДЈЕЉИ :: Semberija INFO ::

 

ИСТИНА О НЕРАДНОЈ НЕДЈЕЉИ


Партије окупљене око Народне коалиције „Покренимо Бијељину“ усвојиле су одлуку о нерадној недјељи и она остаје не снази и након опозива Љубише Петровића.

Одлука је резултат иницијативе одборника Републичке странке Српске  Данијела Перића да се уведе скраћено радно вријеме недјељом, а потом у договору са привредницима и трговцима постигне укидање рада недјељом на територији цијеле Републике Српске.

ЛАЖ:

Билборди на којима Љубиша Петровић повезује себе и нерадну недјељу, јер занемарује чињеницу да је одлуку усвојила одборничка већина око Коалиције „Покренимо Бијељину“, пошто Љубиша нема право гласа у Скупштини. Против одлуке је гласао једино Петровићев СДС.
 
ИСТИНА О ОПСТРУКЦИЈИ РАДА СКУПШТИНЕ:

Од почетка године, пуна два мјесеца, Петровић и сарадници нису доставили ни један материјал Скупштини града Бијељине, чиме су блокирали њен рад и одржавање 20. редовне сједнице.

Скупштина је од 2020. до данас усвојила 93% приједлога из Кабинета градоначелника и побољшала их бројним амандманима.

Петровић самовољно и противзаконито пребацује средства са буџетских ставки, нема својих пројеката, није завршио ни оне започете прије његовог мандата. Није испунио ни једина своја два предизборна обећања: улицу кишобрана и претварање водоторња у светионик.

ЛАЖ:

Јучерашња изјава предсједника СДС Милана Миличевића да Петровић „има визију“, али му приједлоге не усваја Скупштина. 

Изјава Миличевића о Петровићу, који се показао као „одговоран човјек који жели да транспарентно управља средствима буџета, и реализује пројекте које је обећао“.
 
Петровић није ништа обећао нити је шта урадио. Самовољно блокира рад Скупштине, зауставља инвестиције,  самовољно располаже и троши буџет.

(Промијенимо Бијељину)