САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: СПОРТСКА ДВОРАНА (РЕЛОКАЦИЈА ПРОЈЕКТА) :: Semberija INFO ::

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: СПОРТСКА ДВОРАНА (РЕЛОКАЦИЈА ПРОЈЕКТА)


Очигледно је да градоначелник Љубиша Петровић са својим сарадницима, под притиском јавности губи компас и у јеку своје кампање за опстанак на позицији првог човјека града доноси изнуђена рјешења за пројекте, не обазирући се  на потребе становништва.

Тако је и са пројектом спортске дворане, којој  јесте мјесто на Градском стадиону, али не и гдје  је градоначелник Петровић замислио.

Лоцирајући је на само 100 метара од Градског парка, дакле у непосредној административној зони града, на простору гдје путна инфраструктура, прилаз и паркинг  не задовољавају потребе објекта таквог капацитета, градоначелник из незнања,  чини огромну штету и намјени спортске дворане, али  и становништву околних улица.

Првобитно рјешење  замишљено  је  тако да се спортска дворана гради са јужне стране стадиона, према локалитету „Грмић“ гдје је планиран путни прилаз са 3 траке,  и велики паркинг  из правца  насеља Букреш.

Простор на коме је сада предвиђена изградња треба да остане на услузи грађанству, за рекреацију са садржајима такве намјене.

Мјештани улица: Милешевска, Софке Николић, Соколска, Балканска, Кнеза Милоша апелују на градоначелника да још једном преиспита реализацију изградње и  да  додје до релокације овог пројекта,  на обострано задовољство.

Становници овог дијела града ће,  засигурно,  узети озбиљно учешће на јавној расправи коју је градоначелник најавио.

Група грађана, мјештани улица:
Милешевска, Софке Николић, Соколска, Балканска и Кнеза Милоша