Универзитет Синергија: Двоје студената путује на студентску размјену у Естонију :: Semberija INFO ::

 

Универзитет Синергија: Двоје студената путује на студентску размјену у Естонију


Студенти Универзитета Синергија, Тамара Митић, студенткиња завршне године Факултета за туризам и угоститељство, и Стефан Лукић, студент завршне године Филолошког факултета, ускоро ће у оквиру међународне размјене студената и европског „Ерасмус + пројекта мобилности студената“ отпутовати у Летонију, на Универзитет Лиепаја, гдје ће провести један семестар.

Професор др Миленко Станић, проректор Универзитета Синергија, искористио је прилику на конференцији за штампу, организованој тим поводом, и саопштио да је Универзитет Синергија у овој години успјешно извршио реакредитацију универзитета.

„Прва акредитација Универзитета Синергија, на рок од пет година, извршена је у 2015. години. У овој години тај рок је истекао  и ми смо правовремено припремили комплетну процедуру и током августа добили смо ново рјешење о реакредитацији Универзитета Синергија за наредних пет година. У овој години смо ушли први пут и у процес акредитације студијских програма, тако да смо успјешно акредитовали пет студијских програма. У току су одређене активности за успјешно акредитовање још три студијска програма за други циклус – мастер студије. На тај начин ћемо у наредној школској години заокружити процес  осам студијских програма. У процесу акредитације оцјењује се десетак критерија квалитета, а међу њима је посебно важан критериј – међународна сарадња.  Уложили смо значајан напор да побољшамо критериј међународне сарадње и наша Канцеларија за међународну сарадњу активно се укључила у европске пројекте међународне сарадње, као што је и „Ерасмус +“. Наши професори на мјесечном нивоу имају пројекте међународне размјене и већ су били у Пољској, Румунији и Летонији. Сада су створене претпоставке да се и наши студенти укључе у међународну размјену“, истакао је професор доктор Миленко Станић.