Сутра хуманитарни концерт за помоћ Николи Грабовичкићу :: Semberija INFO ::

 

Сутра хуманитарни концерт за помоћ Николи Грабовичкићу


На крову зграде Центра за културу у Бијељини сутра ће (30.8.219.) бити одржан концерт електронске музике након којег ће Душан Секулић са својим бендом извести хуманитарни концерт "Акордион фантази два" с циљем прикупљања средстава за лијечење тридесетпетогодишњег суграђанина Николе Грабовичкића.

Никола Грабовичкић из Бијељине тренутно је на лијечењу у Њемачкој за које је његова мајка Дана обезбиједила новац продавши породичну имовину у Завидовићима гдје су живјели до рата. Она је на тај начин обезбиједила 160.000 КМ за терапије, што је плаћено болници у Хамбургу.

"Никола се до сада у Хамбургу лијечио слабијим терапијама, за шта је потрошено 80.000 евра", рекла је Срни његова мајка Дана. Она каже да је за двије терапије до јуче на хуманитарни рачун уплаћено 50.000 евра, од којих је 40.000 одмах уплаћено болници.

"Захваљујући овим средствима терапија ће бити настављена, али послије тога слиједи операција за коју се не зна тачан износ, а која према нашим сазнањима, кошта од 150.000 евра до 200.000 евра", рекла је Николина мајка.

Душан Секулић одржаће хуманитарни концерт у договору са руководством бијељинског Центра за културу. Директор Центра за културу "Семберија" Слађана Лекић рекла је Срни да су у овој установи дошли на идеју да хуманитарни концерт буде одржан у оквиру Секулићевог пројекта "Упознајте музику", те да ће приход од улазница бити дониран за лијечење Николе Грабовичкића.

Она је додала да је цијена улазнице за концерт, који почиње у 20.30 часова, 10 КМ и да је до сада продато око 200 од 300 улазница пуштених у продају. Она је изразила наду да ће преостале улазнице бити распродате до сутра."Сав приход усмјерићемо на рачун отворен у Сбербанци или породици лично", рекла је Лекићева.

Новац се може уплатити на број рачуна СБЕРБАНК БИЈЕЉИНА 567-343-59002389-88 /за лијечење Николе Грабовичкића.

СРНА