НАРОДНА КОАЛИЦИЈА “ПОКРЕНИМО БИЈЕЉИНУ”: КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КООРДИНАЦИЈУ КУЛТУРНИХ САДРЖАЈА :: Semberija INFO ::

 

НАРОДНА КОАЛИЦИЈА “ПОКРЕНИМО БИЈЕЉИНУ”: КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КООРДИНАЦИЈУ КУЛТУРНИХ САДРЖАЈА


У Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске, предсједник Скупштине града Бијељина, Александар Ђурђевић је доставио иницијативу да се у Бијељини отвори канцеларија за координацију културних садржаја.

Како је појаснила помоћник министра за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Хелена Крнетић, у фокусу рада канцеларије биће сарадња са дијаспором и успостављању чвршћих веза, те стварању амбијента у ком би се могле обезбјеђивати инвестиције у области културе, спорта и других облика сарадње.

- Такође, у фокусу иницијативе су и европски фондови, а канцеларија ће дјеловати при Министарству за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске”, рекла је Крнетићева.



Истакнути културни радник из Бијељине, Душан Секулић, захвалио се у име културних радника на овој, како је нагласио”, лијепој вијести”.

- Отварање канцеларије одлична је вијест, а сви знамо да је значајан број наших грађана у дијаспори. Мој циљ је промовисање културних радника и наше културне баштине, као и организовање разних догађаја у дијаспори”, рекао је Секулић. 


Семберија инфо