Саопштење коалиције “Покренимо Бијељину”: Тужилаштво да реагује: Љубиша Петровић купује гласове :: Semberija INFO ::

 

Саопштење коалиције “Покренимо Бијељину”: Тужилаштво да реагује: Љубиша Петровић купује гласове


- Аутомобил са ознаком Градске управе града Бијељина данас је снимљен у засеоку Миљевићи у Великој Обарској, гдје радник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту обилази припаднике борачке популације и, према сазнањима које смо добили од мјештана, дијели новац онима који треба да гласају против опозива Љубише Петровића”, саопштено је из Народне коалиције "Покренимо Бијељину”.


 
Коалицији су се у међувремену јавили и мјештани других семберских села који су потврдили да их је претходних дана, истим аутомобилом, посјетило лице иницијала М.П.
 
- На снимцима и фотографијама које смо добили види се бијели аутомобил марке “тојота”, какав користи Градска управа, а да је ријеч о службеном ауту потврђује и наљепница на вратима са натписом “Град Бијељина”. Мјештани села који су нас контактирали рекли су да им је лице М.П. говорило да је донијело помоћ за борце коју је обезбиједио градоначелник Љубиша Петровић, а након што би им дао новац, почињао би да прича како морају да изађу на референдум и гласају против опозива – наведено је у саопштењу.


 
На фотографијама се може видјети и број регистарских таблица возила Градске управе – Е01-М-991.
 
Народна коалиција “Покренимо Бијељину” већ је упозоравала да је градоначелник Љубиша Петровић у посљедња два мјесеца наредио исплату 400.000 КМ, од чега је само 2. марта из градске благајне исплаћено 27.000 КМ у готовини.


 
- У иностранство је два пута пребачено по 30.000 КМ, педесет пута су исплаћени износи “по захтјеву” - укупно 360.000 КМ, док је физичким лицима без навођења имена 56 пута исплаћено најчешће по 5.000 КМ. Због тога сумњамо да дио новца из градске касе актуелни градоначелник искориштава за дијељење путем градског Одјељења за борачко-инвалидску заштиту, чиме крши закон и народни новац искориштава за политичку кампању – упозорили су из Коалиције.


 
(Покренимо Бијељину)