Бијељина: Ухапшен јер је скривао Пјановића који се сумњичи за учешће у убиству Ескобара :: Semberija INFO ::

 

Бијељина: Ухапшен јер је скривао Пјановића који се сумњичи за учешће у убиству Ескобара


Полиција је ухапсила Д.К. из Бијељине због сумње да је на подручју тог града помагао Марку Пјановићу у његовом скривању.

Подсјећамо, Пјановић је синоћ ухапшен у Бијељине због учешћа у убиству Ранка Радошевића званог Ескобар, који је убијен 9. марта у Новом Београду.

Како је саопштено из МУП-а РС под надзором Тужилаштва БиХ, а на основу наредбе Суда БиХ извршен је претрес једног стана гдје су пронађени трагови који ће послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Додају да су Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет и Полицијске управе Бијељина у сарадњи са Полицијом Брчко Дистрикта су синоћ у Бијељина, по црвеној дифузној "Интерполовој" потјерници ухапсили Марка Пјановића из Брчког који се доводи у везу са тешким убиство у потицању и помагању, а које се догодило у Србији.

"По завршетку криминалистичке обраде, Марко Пјановић биће спроведен у надлежност Суду БиХ", додају из МУП-а РС.

Такође, Пјановићева дјевојка Азра Шабановић која се такође доводи у везу с убиством ухапшена је претходно вече у студентском дому у Сарајеву док се за њим трагало.

Према писањима српских медија, њу сумњиче да је у Краљеву украла голф, којим су се Лука В. (35) и Стефан З. (28) довезли до пумпе гдје је убијен Радошевић, а који су након убиства побегли.

Стефану З. и Луки В. на терет се ставља да су 9.марта око 11.05 на подмукао начин убили Радошевића, који је усљед задобијених повреда преминуо у 11.32 и при томе су с умишљајем довели у опасност живот три госта у кафићу.

Према незваничним информацијама, Управа за организовани и тешки криминалитет РС у сарадњи са МУП-ом Србије и полицијом Брчког су је лоцирали у Сарајеву те су обавијестили сарајевску полицију, која ју је ухапсила.

О хапшењу је обавијештен дежурни тужилац Тужилаштва Босне и Херцеговине, а ухапшена је предата у Јединицу за задржавање МУП-а Кантона Сарајево и очекује се да ће по захтјеву Србије ускоро бити испоручена тој држави.

Српски медији наводе да су Пјановић и Шабановићева наводно договарали куповину аутомобила и наводно је она била та која је контактирала Радошевића како би били сигурни да ће доћи да проба возило, али је то била клопка.

Такође се и за малољетницу која је ухапшена у суботу сумња да је звала Ескобара због аутомобила, а њој је одређен притвор.

Сумња се да је у убиству учествовало пет особа, али још није познато ко је наручио убиство Радошевића, који је наводно био члан бежанијског клана Горана Мијатовића, који је ликвидиран.

Довођен је у везу и са Вељком Беливуком и Марком Миљковићем када је код њих пронађен аутомобил који се води на његово име.

(Независне)