"ПОКРЕНИМО БИЈЕЉИНУ": ГРАЂАНИ ЖЕЛЕ ПРОМЈЕНЕ :: Semberija INFO ::

 

"ПОКРЕНИМО БИЈЕЉИНУ": ГРАЂАНИ ЖЕЛЕ ПРОМЈЕНЕ


Представници Народне коалиције „Покренимо Бијељину“ одржали су вечерас велики скуп у Градском биоскопу. Поред представника свих политичких субјеката чланова Народне коалиције вечерашњем скупу је присуствовао и предсједник Републике Српске, Милорад Додик. Као и на свим досадашњим трибинама одржаним широм Семберије и вечерас су грађани позвани да на референдуму у недјељу, 19. марта, подрже опцију ЗА ОПОЗИВ.

-Претходних дана смо обишли Семберију и у непосредном контакту са грађанима разговарали о тренутном стању у нашем граду. Небројено пута смо поновили шта све замјерамо градоначелнику и, на основу повратних информација које смо добили на терену сигуран сам да од понедјељка, 20. марта овај град окреће нови лист у својој историји", изјавио је Мирослав Миловановић, предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина.

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик је нагласио да Бијељина, као један од највећих и најважнијих центара у Републици Српској, заслужује стабилну власт која ће бити покретач позитивних трендова у свим областима друштвеног живота. Он је такође истакао да подржава процес опозива градоначелника Петровића који је покренут на иницијативу скупштинске већине која представља већинску, демократску вољу народа. 

-Овдје је на тесту владајућа коалиција. Људи су окупљени око овога, вјерујем да је то готова ствар и једина вијест коју очекујем у недјељу навечер јесте да је смијењен градоначелник и да се припремамо за избор новог. Када је Петровић изабран то је била велика грешка, изгубљени су значајни послови, јер је сарадња градске и републичке власти у потпуности изостала", изјавио је Додик.



Он је навео да се у Бијељини гради ауто-пут ка Рачи, да су почели преговори и потписани први уговори за дионицу Бијељина - Брчко, да слиједи изградња дринског насипа, брзе саобраћајнице према Зворнику, те истакао да је све што је обећавао и испуњено. Према његовим ријечима, у Бијељини је републичка власт до сада инвестирала више од 250 милиона КМ (зграда болнице, обилазница, подршка пољопривредним произвођачима, уређење канала Дашница...).

-У посљедње двије године из Бијељине немамо значајнијих захтјева за пројекте, тек нешто вриједно девет милиона КМ, а Влада је недавно сумирала пројекте које ћемо овдје радити наредних пет година и њихова је вриједност милијарду и 400 милиона КМ", навео је Додик.

Након завршетка трибине грађани су уживали у концерту виртуоза на хармоници, Бијељинца Душана Секулића и његовог бенда. Концерт је поклон Народне коалиције "Покренимо Бијељину" свим становницима Семберије.



Семберија инфо