Саопштење коалиције “Покренимо Бијељину”: Становници МЗ Јања: Петровић опструише провођење Закона о легализацији :: Semberija INFO ::

 

Саопштење коалиције “Покренимо Бијељину”: Становници МЗ Јања: Петровић опструише провођење Закона о легализацији


Становници Мјесне заједнице Јања, Новог Насеља незадовољни су уочи вечерашњег најављеног доласка градоначелника Бијељине Љубише Петровића критикујући га да проводи опструкцију провођења Закона о легализацији стамбено пословних објеката изграђених прије 2013 године.  Петровић је, како наглашавају, задржао плаћање градских такси и других трошкова, док су друге општине и градови обезбиједили да се они укину и легализација буде бесплатна.


 
„Иако је Закон о легализацији ступио на снагу прије 4 мјесеца, ми на подручју града Бијељине још увијек немамо тачно утврђена правила по питању његове примјене. Сматрамо да се ради о градоначелниковој тешкој опструкцији, која се проводи на тај начин да се Градска управа не одриче наплате такси, којих се требала одрећи у корист грађана који желе легализовати објекте“ рекао је данас Борис Клашња, члан Савјета Мјесне заједнице Јања.


 
Мјесна заједница Јања је уз Ковиљуше и Дворове највеће избјегличко насеље на подручју Града Бијељине. Становници ових насеља тврде да и поред низа олакшица које је још у јесен прошле године, Република Српска предвидјела за легализацију објеката изграђених прије 2013. године, они до данас не знају како да бесплатно остваре то право на подручју града Бијељине.
 
(Покренимо Бијељину)