НОВИ ПРОИЗВОДНИ ПОГОН ЗА НОВА РАДНА МЈЕСТА У ЛОПАРАМА :: Semberija INFO ::

 

НОВИ ПРОИЗВОДНИ ПОГОН ЗА НОВА РАДНА МЈЕСТА У ЛОПАРАМА


Начелник општине Лопаре Радо Савић и премијер Владе Републике Српске Радован Вишковић отворили су јуче у Лопарама нови погон фирме која ће у наредних двије године донијети 50 нових радних мјеста.

-У посљедњих двије године у општини Лопаре запослење је добило 400 грађана- истакао је начелник ове мајевичке општине Радо Савић.

Он је на јучерашњем отварању новог погона фирме која се бави израдом дијелова за термоенергетске објекте изразио задовољство јер је према његовим ријечима  ово још један у низу позитивних привредних пројеката у општини Лопаре.

-Пронашли смо инвеститоре који су отворили привредне погоне који су сви извозно оријентисани на тржишта западне Европе,  сарадња са дијаспором је дала значајне резултате када је ријеч о привлачењу страних инвестиција. У овој години отворени су базени, такође је то инвестиција нашег Мајевичана који живи и ради у Швајцарској-рекао је Савић.

Он је напоменуо да се у посљедње вријеме биљеже позитивни резултати у области пољопривреде, изграђен је највећи воћњак у овом крају на 50 хектара земље, са 40.000 садница шљиве.

-Познати смо као воћарски крај, и као један од највећих произвођача шљиве, и у наредном периоду инвеститор ће изградити хладњаче за воће које ће се слати на иностана тржишта и која ће побољшати производњу свим воћарима нашег краја-навео је Савић.

Савић је додао да се биљеже позитивни резултати и у области инфраструктуре, гдје је у посљедње вријеме изграђено 10 километара асфалтног пута широм општине Лопаре.

-Имамо планове за будућност, пронашли смо инвеститора за градњу Спортско-рекреативног центра „Бусија“ на Мајевици, који је један од најзначајнијих пројеката у посљедњих 30 година, а кад се заврши биће једно од најљепших туристичких мјеста у овом региону-рекао је Савић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изразио је задовољство, како каже, што се нашао на оваквим дешавањима и оваквим ситуацијама  кад се отварају нови погони и праве нова радна мјеста.

-То је оно је оно што импонује свакој власти, посебно сам захвалан власнику фирме Илији Стјепановићу што је имао снаге и воље да, поред тога што има осам фирми у овој групацији и у иностранству и другом ентитету,  дошао је овде у Лопаре у неразвијену локалну заједницу да  на неки начин помогне грађанима и да овим капацитетима запосли ове људе и да шансу да остану овде и да раде-рекао је Вишковић.

Вишковић је нагласио да је намјера за  наредни период ова фирма  утростучи број запослених и да је та инвестиција вриједна преко 2 милиона КМ.

-Оно што је посебно битно и што импонује је да његови радници не одлазе и не напуштају Српску те да имају плате преко 1.000 КМ-истакао је Вишковић и најавио да ће у наредном периоду подржати ову фирму.