У Бијељини се данас окупило више од 50 хирурга из Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

У Бијељини се данас окупило више од 50 хирурга из Републике Српске


Данас је ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ Бијељина била домаћин великог хируршког скупа који је окупио више од 50 хирурга из цијеле Републике Српске.



Workshop на тему „Лапараскопске операције вентралних кила еТЕП методом“ у организацији Удружења хирурга Републике Српске и Одјељења за хируршке гране бијељинске болнице биће емитован уживо путем youtube канала Болнице „Свети Врачеви“.



Професор др Златко Максимовић, директор Болнице „Свети Врачеви“ истакао је да знање нема цијену.
-Бијељинска болница ће увијек подржавати овакве и сличне скупове, поготову када је хирургија у питању. Вјерујемо да ћемо послије данашњег дана нешто ново научити и да ћемо размијенити искуства, а све у циљу већег степена задовољства корисника наших услуга“, истакао је Максимовић.



Професор др Синиша Максимовић, специјалиста опште хирургије и предсједник Удружења хирурга РС истакао је да им је велико задовољство јер се данашњем скупу одазвао велики број хирурга.

-Наша идеја је била да организујемо овај састанак и да урадимо показне операције и да их представимо нашим колегама хирурзима и  члановима Удружења хирурга РС. Данас смо посебно почаствовани јер су са нама два доајена бијељинске хирургије од којих смо ми учили хирургију и надам се да ћемо тим примјером показати да и млађе колеге тако уче од нас“, казао је Максимовић.



Доцент др Зоран Алексић, предсједник управног одбора Удружења хирурга РС и начелник Клинике за абдоменалну хирургију у Универзитетском клиничког центра РС казао је да Удружење хирурга РС прави нови искорак примјеном Лапараскопске операције вентралних кила еТЕП методом.

-Ова метода ће послије показне операције и предавања бити примењивана у нашим болницама и то је циљ данашњег састанка. Испред Управног одбора посебно бих се захвалио нашем данашњем домаћину, директору Болнице „Свети Врачеви“ који је обезбиједио простор, услове и прјатељски дочекао“, рекао је Алексић.



Професор др Ненад Лаловић, шеф Катедре и хирургије Медицинског факултета Фоча  захвалио се Удружењу хирурга РС и менаџменту бијељинске болнице на челу са проф. др Златком Максимовићем на организацији данашњег хируршког скупа и истакао да је Лапараскопскаоперација вентралних кила еТЕП методом нова метода у лијечењу инцизионих кила што представља велики напредак и искорак за лијечење пацијената на овим просторима.

Семберија инфо