РАЗВОЈНА АГЕНЦИЈА: ЗА ПОДРШКУ ПРИВРЕДНИМ СУБЈЕКТИМА 400.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

РАЗВОЈНА АГЕНЦИЈА: ЗА ПОДРШКУ ПРИВРЕДНИМ СУБЈЕКТИМА 400.000 КМ


Развојна агенција Града Бијељина, представила је данас програм рада за 2023.годину, мјере подршке пословним субјектима, као и услове пријаве за додјелу бесповратних финансијских средстава.

Марко Влачић, директор Развојне агенције Града Бијељина, навео је да планирана средства, за подршку привредним субјектима у овој години, износе 400.000 КМ.



-Превиђеним програмом рада Агенције, пружиће се двије врсте подршке малим и средњим предузећима, финансијска и нефинансијска. Финансијска подршка  ће се усмјерити на подстицаје,  а ове године, програм рада  ће  бити усмјерен ка подстицају развоја новооснованих предузећа, подстицају  развоја постојећих малих предузећа  и подстицају  развоја предузетништва. Кроз програм рада, биће спроведено пет јавних позива,  путем којих ће бити додјељено 400.000 КМ”, најавио је Влачић.



Влачић је овом приликом  нагласио  и  да ће Агенција поново радити на програму самозапошљавања младих до 35 година, што се у претходном периоду показало као добар фактор помоћи младим предузетницима. За тај Јавни позив,  предвиђена су средства у износу од 100.000 КМ.

Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине Града Бијељина, истакао је да  је износ средстава, који је најмјењен за мала и средња предузећа, вишеструко повећан у односу на претходне године.



-Када сам био опозициони одборник, тада је у Развојној агенцији, износ од 130.000 КМ био предвиђен за плате, а 80.000 КМ за подстицаје предузетништва. У овом мандату Скупштине Града, износи су вишеструко повећани, те данас имамо ситуацију да 400.000 КМ пролази кроз пет различитих Јавних позива које додјелимо нашим предузетницима  и  привредницима који припадају малим и средњим предузећима“, рекао је Ђурђевић.

Семберија инфо