ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ „СЕМБЕРИЈА“: ЗАВРШЕНИ „ДАНИ КОМЕДИЈЕ“ :: Semberija INFO ::

 

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ „СЕМБЕРИЈА“: ЗАВРШЕНИ „ДАНИ КОМЕДИЈЕ“


Позоришни фестивал “Дани комедије”, 22. по реду, који је почео 27. марта представом “Хркачи” Народног позоришта Републике Српске Бањалука, завршен је. Подсјећамо да је текст и режију за представу “Хркачи” потписао Никола Пејаковић, режију Андреа Ада Лазић, а играли су Николина Фригановић, Миљка Брђанин, Љубиша Савановић и Данило Керкез.

Представа “Велики талас” на репертоару је била 28. марта, за коју је текст потписао Игор Амадеи, а режију Ненад Гвозденовић. Играли су Љиљана Стјепановић, Лана Караклајић, Павле Пекић, Тања Бошковић, Брђанин, Љубиша Савановић и Данило Керкез. У сриједу, публика је имала прилику да ужива у представи “Шта је собар видеo“ на текст Џо Ортана и режију Срђана Карановића. Играли су Ивана Дудић, Бранкица Себастијановић, Стефан Радоњић, Јелисавета Караксић, Душан Матејевић и Богдан Богдановић.



Представа “Шећер је ситан, осим кад је коцка” Градског позоришта “Јазавац” из Бањалуке на репертоару је била 30. марта, чији текст и режију је потписао Никола Пејаковић. У представи су играли Велимир Бланић, Љубиша Савановић, Александра Спасојевић и Миљка Брђанин. Завршно вече било је резервисано за представу “Спортско срце” београдског “Звездара театра”.

Представа је рађена на текст Ђорђа Милосављевића и режију Милана Караџића. У представи су играли Мима Караџић, Нела Михајловић, Александар Ђурића, Нина Нешковић и Никола Шурбановић. Трочлани жири у саставу: Душан Тузланчић, Јован Гајић и Соња Спивак, одлучили су да награду за најбољу представу добију „Хркачи“, најбоља глумица је Николина Фригановић за улогу Даринке у представи "Хркачи", а најбољи глумац Мима Караџић за улогу Бранка Мацуре у представи "Спортско срце".