“Заједно за Петра Танацковића” Хуманитарни базар у Угљевику за суграђанина :: Semberija INFO ::

 

“Заједно за Петра Танацковића” Хуманитарни базар у Угљевику за суграђанина


Удружење жена "Рудар", Коло српских сестара “Света Марија Магдалина”,  Парохијанке цркве Светог Сисоја из Угљевика заједно са свим удружењима жена из политичких партија општине Угљевик  организовале су данас  хуманитарни базар којим се прикупљају средства за лијечење Петра Танацковића којем је потребна помоћ за трансплатацију бубрега у Турској.

На градском тргу бројни Угљевичани одазвали су се овој хуманитарној акцији.

Предсједник Удружења жена “Рудар” Цвјетана Драгоњић захвалила је свима који учествују у овој хуманитарној акцији и свим грађанима који несебично дарују помоћ.



-Срећни смо јер смо данас сви заједно окупљени са циљем да прикупимо значајну помоћ за лијечене нашег суграђанина Петра Танацковића-рекла је Драгоњићева.

Начелник Угљевика Василије Перић заједно са сарадницима и свештеницима угљевичке парохије протојерејем Александром Тешићем и протојереј-ставрофором Миланом Топићем посјетио је хуманитарни базар.

Перић је истакао да Угљевичани данас показују своје најљепше лице а то је хуманост.

-Наша потреба је да и на овакав начин кроз ову јединствену организацију помогнемо лијечење Петра Танацковића. Сви смо заједно у овој акцији-навео је Перић.

Базару је присуствовао тридесеттрогодишњи Петар Танацковић којем ће отац донирати бубрег.

Његово  лијечење у једном дијелу покрива Фонд здравствене заштите Републике Српске док други дио сноси сам.

Танацковић је захвалио свима који су подржали ову хуманитарну акцију која ће допринијети његовом оздрављењу.