Игор Антонић: Учланио сам се у РСС јер је видим као здраву причу :: Semberija INFO ::

 

Игор Антонић: Учланио сам се у РСС јер је видим као здраву причу


Игор Антонић из Загона правник је по струци, запослен у мањој фирми у овом селу која своје производе извози у иностранство, а по први пут је одлучио да приступи једној политичкој странци и да своје знање и идеје искористи за реализацију потреба његових комшија и заједнице у којој живи. Изабрао је Републичку странку Српске.
 
Када је ријеч о политици, Антонић сматра да је политичка сцена Бијељине засићена празним обећањима и добро познатим лицима, али да је један разговор са лидером РСС Славенком Ристићем пробудио у њему наду да постоје људи који могу учинити много тога доброг за друштво у којем живе.
 
- Стицајем околности, мој покојни отац Гаврило Антонић био је професор Славенку Ристићу, па смо се, након више лијепих ствари које сам о њему чуо, упознали, разговарали и привукла ме је његова визија Бијељине и Републике Српске у будућности. Сматрам да смо као друштво зрели за промјене у сваком смислу. Одлучио сам да допринесем као појединац, а вјерујем да екипа младих људи око господина Ристића може много тога урадити, уз подршку суграђана – истиче Антонић.
 
Он каже да је главни проблем одлазак младих са села и да политика на нивоу Републике мора бити усмјерена ка заустављању тог негативног тренда.


 
- Много младих из моје генерације одлази „трбухом за крухом“, чак остављају послове које имају јер не желе да им дјеца одрастају у оваквим друштвеним и социјалним условима. У Загонима је већина инфраструктурних ствари ријешена, али морамо се запитати због чега се села празне. Пољопривредницима се морају обезбиједити услови да воде своја газдинства, да увијек пласирају даље оно што узгоје, а не да масовно одустају од производње – наглашава Антонић.
 
Он сматра да би у сеоским подручјима требало покренути фирме и производне објекте у којима ће посао наћи млади, што је још један од начина спречавања њиховог одласка.
 
Игор Антонић из Загона рођен је 1992. године и како каже, припада једној од посљедњих генерација које су одрасле без мобилних телефона и рачунара, те своје дјетињство памти кроз много више дружења и игре него што је случај са данашњом омладином.
 
- Моје друштво је одрасло на фудбалском терену и одатле љубав према ономе чиме се данас бавим у слободно вријеме, а то је суђење на фудбалским утакмицама. Радујем се сваком викенду и изласку на терен у оквиру Регионалне лиге „Семберија - Мајевица – Бирач“. Некада сам играо и рукомет, али фудбал је ипак остао моја љубав – прича Антонић.
 
Игор Антонић каже да ће се дјеловањем кроз Републичку странку Српске трудити да са другим члановима створи амбијент за нормалан живот младих генерација, који подразумијева право на запослење, привређивање и добре услове за заснивање породица.
 
- Тешко је, али ћемо се борити. Увијек је боље остати у својој средини, међу својим људима, и због тога морамо мијењати ствари набоље. Важно је да покушавамо и да се никада не предајемо – закључио је Антонић.