АТЛЕТИКА И ЕКОЛОГИЈА - РУКУ ПОД РУКУ :: Semberija INFO ::

 

АТЛЕТИКА И ЕКОЛОГИЈА - РУКУ ПОД РУКУ


У оквиру акције прољетног уређења Семберије "Април - мјесец чистоће" у Градском парку данас је под називом "Дјеца трче за чистију и здравију Семберију“ организовано атлетско такмичење за дјецу и младе. Учествовали су дјечаци и дјевојчице од вртићког узраста до 15 година, чланови атлетских клубова  и рекреативци. 



Организатор ове атлетске манифестације је Градска управа Града Бијељина и два атлетска клуба, АК „Академац“ и АК „Атлетик“. Поред младих атлетичара из ова два спортска колектива у трци за чистију и здравију Семберију учествовали су и млади атлетичари из Зворника, Власенице, Тузле, Прњавора као и гости из Србије, из Богатића и Крупња.



Градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић је отворио данашњу трку пожеливши младим спортистима да здраво стасавају и на пољу спорта и живота уопште а да ће Градска управа бити њихов чврсти ослонац на том путу.
Посљедњих неколико година атлетика у Бијељини доживљава експанзију. Постоје два атлетска клуба а конкуренција се и на овом пољу показала благотворном јер је допринијела да се у оба клуба повећа број дјеце која тренирају атлетику. Њихов заједнички циљ је усклађено дјеловање у правцу побољшања услова за тренинг и такмичење бијељинских атлетичара.



- Уназад годинама примјетан је пад интересовање дјеце не само за атлетику него за спорт уопште. Међутим, већ пар година је примјетан тренд опоравка атлетике и атлетских клубова на простору БиХ, гдје се показује да релативно мале средине, а и Бијељина и Тузла су такви у односу на неке веће центре, имају јако талентоване дјеце. И ту је на нама, спортским радиницима и представницима локалне заједнице да им пружимо што боље услове за даљи раст и сазријевање. Атлетски клуб „Слобода Техноград“ постоји 75 година и за то вријеме смо „исклесали“ шест олимпијаца. Сигурна сам да, уз таленат којим располажемо и правилан рад Тузла може имати седмог а Бијељина првог олимпијца за јако кратко вријеме“, рекла је Када Делић Селимовић директор АК „Слобода Техноград“, вишеструка и још увијек актуелна рекордерка бивше Југославије у дисциплини брзо ходање на 3000, 5000 и 10 000 метара.


​Семберија инфо