Плесни спектакл у Центру за културу “Семберија" :: Semberija INFO ::

 

Плесни спектакл у Центру за културу “Семберија"


,,Бијељина Данце Ноw",  традиционалан плесни фестивал који се одржава сваке године у Бијељини у априлу у сусрет прославе Свјетског дана плеса.

Ове године ће се одржати 22.априла у Центру за културу ,,Семберија"са почетком у 10 часова, а већ у јутарњим сатима најмлађи плесачи ће показати своје плесно умијеће на сцени.

Свечани дефиле је предвиђен за 12 часова гдјее слиједи представљање свих балетских студија и плесних клубова.  Ове године долазе нам Балетски студио,,Леонесса" Београд, Балетски студио,,Гразиа" Београд, Плесни клуб,, МД Данце" Београд, Плесна Академија,,Виктори" Зеница, Плесни клуб ,,101" Бијељина, Плесни клуб,,Старс" Суботица, Плесни клуб ,,Принцесс" Шамац, Плесно спортски клуб мажорет Станари, Плесни клуб ,,Сандовал" Тузла, Студио модерног и класичног балета ,,Олена "Сремска Митровица и Плесни клуб Студио Олена" Бијељина, који су уједно домаћини фестивала.
 

​Стручни жири који ће одлучивати о најбољима је у саставу: предсједник Удружења балетских умјетника Војводине Габријела Теглаши Јојкић, кореограф Асмир Рахмановић, кореограф Јасенка Битић Рамац, тренер плеса Јелена Ковачев и предсједник жирија Александар Милин, који је и директор фестивала. Ученици,, Студија Олена" вриједно су се спремали за овај Фестивал и надају се успјеху, а и специјалним наградама, као што су бесплатне котизације за неке од европских градова: Праг, Беч, Сан Марино, Париз...