Перић: 15 милиона КМ улагања у капиталне пројекте општине Угљевик :: Semberija INFO ::

 

Перић: 15 милиона КМ улагања у капиталне пројекте општине Угљевик


Начелник општине Угљевик Василије Перић најавио је да ће се у наредне двије године  уложити 15 милиона КМ у капиталне пројекте у овој подмајевичкој општини.
 
-Из кредитног задужења обезбиједиће се 5,5 милиона КМ а остала средства ће се обезбиједити из текућих прихода општине-појаснио је Перић након данашњег редовног скупштинског засиједања општине Угљевик.
 
Перић је истакао да ће се радити значајни пројекти којим ће се побољшати квалитет живота грађана.
 
-Радићемо на побољшању система гријања, наставићемо даљу изградњу шеталишта корита ријеке Јање, изградићемо нови Дјечији вртић, као и путну инфраструктуру и друге пројекте-навео је Перић.
 
Одборници су подржали извјештај о раду начелника општине и општинске управе као и извјештај о раду Скупштине општине Угљевик и скупштинских комисија за 2022. годину.
 
Предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић изразио је задовољство јер ће се у наредном периоду радити бројни инфраструктурни пројекти.
 
-Донесена је одлука о промјени урбанистичког плана Угљевика јер је у плану да се у сарадњи са “Путевима РС” гради кружни ток на магистралном путу. Имамо идејно рјешење за овај пројекат-рекао је Лазић.
 
На данашњем редовном засиједању усвојен је приједлог одлуке о дугорочном задужењу општине Угљевик у износу од 7 милиона КМ и приједлог рјешења о давању сагласности на цијене комуналних услуга којом ће услуге бити увећане за 15 одсто.