На међустраначком састанку представника парламентарних странака договорено: Редовна сједница Скупштине града осамнаестог маја :: Semberija INFO ::

 

На међустраначком састанку представника парламентарних странака договорено: Редовна сједница Скупштине града осамнаестог маја


На међустраначком састанку представника парламентарних странака који имају одборнике у Скупштини града Бијељина данас је договорено да се 21. редовна сједница Скупштине града одржи 18. маја.

Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић изјавио је након међустраначког састанка да ће позив за ову сједницу бити упућен, највјероватније, током сутрашњег дана.



“Ово је, по питању материјала, најобимнија сједница Скупштине гарда у овом мандату. Имамо на дневном реду око четрдесет и седам тачака. Није споран број тачака, али је занимљиво то да имамо око педесет хиљада штампаних страница материјала које Стручна служба треба да припреми. Сваки појединачни радни материјал за одборнике имаће од хиљаду до 1.500 страница, тако да је прилично обиман посао пред запосленима у Стручној служби Скупштине града. Договорено је да, уколико буде неопходно, још неке тачке дневног реда припремимо за разматрање  у редовној процедури и да их уврстимо у дневни ред”, истакао је Ђурђевић, нагласивши да од важних тачака треба издвојити извјештај о раду градоначелника и Градске управе  за 2022. годину.



 “Разматраћемо Извјештај Комисије за спровођење опозива, више одлука о приступању изради регулационих планова, размотрићемо неколико одлука имовинско - правне природе, а ту су и програм за подстицај пољопривредне производње, за изградњу комуналне инфраструктуре, путева и јавне расвјете. Размотрићемо и већи број извјештаја о раду јавних установа и предузећа, али и још неке тачке које ће бити размотрене на наредној редовној сједници Скупштине града”. 

Ђурђевић је напоменуо да је у претходном мандату инсиситирао на томе да већи дио радног материјала иде електронским путем, како би се избјегло штампање на десетине хиљада страница папира.
“Морамо искористити благодети нових технологија, јер се за годину дана потроши око милион страница папира за радне материјале. Ми смо успјели смањити ту бројку за осамдесет одсто у прошлом мандату, али на почетку овог мандата нисмо имали већи успјех с том иницијативом, јер већина одборника жели да добије штампани материјал за сједницу. Најављујем да ћемо поново покренути ту иницијативу и да ћемо инсистирати да што више одборника користи радни материјал који добију електронским путем”, изјавио је Александар Ђурђевић. 


Семберија инфо