УРУЧЕНЕ ЗАХВАЛНИЦЕ УЧЕСНИЦИМА АКЦИЈЕ „АПРИЛ - МЈЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ“ :: Semberija INFO ::

 

УРУЧЕНЕ ЗАХВАЛНИЦЕ УЧЕСНИЦИМА АКЦИЈЕ „АПРИЛ - МЈЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ“


Савјетник градоначелника Бијељине Радослав Остојић, уручио је данас захвалнице удружењима, предузећима, установама и појединацима који су допринијели успјешној овогодишњој  реализацији  акције „Април – мјесец чистоће“. 

Током трајања акције, организоване су бројне еколошке активности, међу којима су биле чишћење депонија, сађење нових садница дрвећа, али и бројне едукативне и промотивне активности у којима су учествовала дјеца вртићког узраста, ученици као и чланови спорстких и невладиних организација.



- Ове године смо имали велики број заинтересованих. Захвални смо свима који су учествовали, а ту су друштвено одговорне фирме које су учествовале у донацији садница или су на неки други начин допринијеле овој акцији и тиме показале да заштиту животне средине стављају на прво мјесто. Из године у годину трудићемо се да проширујемо активности у оквиру ове акције као и да радимо на подизању свијести свих грађана. Град Бијељина кроз различите активности покушава да Град и цијелу Семберију учини што здравијом  и што бољом за живот свих грађана”, рекао је савјетник градоначелника Бијељине Радослав Остојић.



Једна од установа које сваке године својим учешћем подржава акцију „Април – мјесец чистоће“, јесте и  Дјечији вртић ,,Чика Јова Змај”.
- Ми у нашој Установи организујемо “Еколошку недељу”, током које код дјеце предшколског узраста настојимо  развијати свијест о значају очувања животне средине и у ову активност су укључена дјеца  свих узраста. Поред нашег Вртића, учествовали су и приватни вртићи, основне и средње школе, како би  дали подршку да што већи број дјеце буде укључено у ову акцију, те да код њих развијамо праве вриједности и правилан однос према животној средини”, нагласио је Славиша Вујановић, директор Дјечијег вртића ,,Чика Јова Змај”.


Семберија инфо - С. Николић