Предавање на тему “Јасеновац у култури сјећања” :: Semberija INFO ::

 

Предавање на тему “Јасеновац у култури сјећања”


Предавање на тему “Јасеновац у култури сјећања”организовала је библиотека “Филип Вишњић”, а предавач, професор историје у ОШ “Кнез Иво од Семберије”  Невен Тешановић,  нагласио је да је Јасеновац “највећа рана српског народа”.

-Живимо у лицемјерном времену у ком се покушава умањити број жртава, а покушава с промјенити и сам карактер Јасеновца, који покушавају представити као радни логор и мјесто гдје су збрињавана дјеца”, рекао је Тешановић и нагласио да је то “вријеђање жртава и комплетно српског народа”.



-Наша обавеза је да то не дозволимо, јер то би значило поновно убијање жртава”, рекао је Тешановић и нагласио да је обавеза свих нас да “градимо културу сјећања на јасеновачке жртве”. Директор библиотеке Жељана Арсеновић истакла је да је предавање веома значајно и да је ово својеврстан историјски час о Јасеновцу и жртвама овог злогласног концентрационог логора.

-Радо смо прихватили и подржали приједлог професора историје Невена Тешановића да се организује историјски час “Јасеновац у култури сјећања”, јер не смијемо заборавити невине страдале жртве у концентрационом логору Јасеновац”, рекла је Арсеновићева.

Семберија инфо