Нови пројекти за младе у Угљевику: Потписани уговори за реализацију шест пројеката Омладинске банке :: Semberija INFO ::

 

Нови пројекти за младе у Угљевику: Потписани уговори за реализацију шест пројеката Омладинске банке


У Угљевику су данас потписани уговори за реализацију шест пројеката Омладинске банке вриједности 19.000 КМ.

Пројекти који су данас потписани су-уређење Дома културе, рециклирај, профитирај, Забрђе е-либрарy, Алас тренира, опремање трга у улици Старине Новака и санација свлачионица ФК “Рудар” из Угљевика и уређење простора око стадиона.

Замјеник начелника општине Угљевик Вања Зекић рекла је да ће се за ову намјену издвојити из локалног буџета 5.940 КМ.

Зекићева је најавила наставак сарадње са Омладинском банком Угљевик и Фондацијом “Мозаик”.

-На овај начин се ствара здраво подручје гдје омладинци могу да изразе своје идеје, да их импементирају у пракси и на тај начин подижу свијест колико је битно да се омладина активира да буде вриједна и креативна-рекла је Зекићева.



Она је додала да је меморандумом о сарадњи планиран износ од 5.400 КМ из буџета општине Угљевик те да је  данашњим потписивањем анекса 1 додатно обезбјеђено 540 КМ.

Директор програма Омладинске банке из Фондације “Мозаик” Жељко Пауковић рекао је да ће се пројекти имплементирати у градском дијелу општине али и у руралном дијелу.

-Поносни смо на сарадњу са општином Угљевик већ седму годину заредом  гдје је подржано два микробизниса из којих су креирана два радна мјеста и 29 пројеката укупне вриједни 73.000 КМ које је реализовало око 600 младих људи-рекао је Пауковић.

Он је подсјетио да су општина Угљевик и Фондација “Мозаик” потписали меморандум о сарадњи 2023-2026 годину за подршку програму Омладинке банке гдје ће заједно издојити 61.000 КМ за 21 пројекат и четири микробизниса.