БОЛНИЦА “СВЕТИ ВРАЧЕВИ”: ОБИЉЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН БАБИЦА И УПРИЛИЧЕН ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА ЗА ТРУДНИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА “СВЕТИ ВРАЧЕВИ”: ОБИЉЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН БАБИЦА И УПРИЛИЧЕН ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА ЗА ТРУДНИЦЕ


Данас се обиљежава Међународни дан бабица, једне од најљепших професија у здравству. Поводом тога одржана су стручна предавања у нашој установи на тему актуелности у здравственој њези у гинекологији и акушертсву.

Проф. др Златко Максимовић директор болнице поздравио је данашње госте и посебно послао честитке свим бабицама и честитао им њихов дан. Истакао је да је бабица као струке све мање и због тога се посебно залагао да средња медицинска школа у Бијељини обезбиједи један разред гинеколошко - акушерских сестара како би тог кадра у будућности било више.  



Данашње гошће Николина Цвјетиновић главна сестра Гинеколошко – акушерског одјељења, ЈЗУ Болница Зворник и Јелена Танасковић , главна сестра Гинеколошко – акушерског одјељења Универзитетске болнице Фоча изнијеле су искуства бабица од момента уласка труднице у породилиште, њеног боравка у болници , па до изласка.

О улози и значају бабице говориле су и Јасминка Јовић , главна сестра Гинеколошко – акушерског одјељења, ЈЗУ Болница “ Свети Врачеви” , Зорана Новаковић мед.сестра и Драгана Гајић акушерска сестра и похвалили се јако дивним резултатима и напретку у нашој установи што се тиче самих процедура у породилишту. Колегинице из амбуланте за специјалистичке консултације из гинекологије, ЈЗУ Дом здравља Бијељина, Андријана Тодић бабица и Наја Савић мед.сестра такође су се придружиле учествовању у овом лијепом догађају И презентовале рад школице за труднице у оквиру рада диспанзера.



Стручни скуп затворила је главна сестра Болнице “ Свети Врачеви” Бијељина Милица Дикић и честитала дан бабица. Поводом дана бабица данас смо први пут у ЈЗУ Болница “Свети Врачеви” и омогућили будућим мајкама да посјете породилиште и упознају особље како би ријешили све недоумице.

Трудницама се обратила прим. др Нела Митровић, помоћник директора за медицинска питања , главна сестра болнице Милица Дикић , спец. гинекологије Миомира Бркић и Јасминка Јовић главна сестра одјељења за гинекологију и акушерство.