ОШ “СВЕТИ САВА”: 500 КЊИГА ОД РТС-А :: Semberija INFO ::

 

ОШ “СВЕТИ САВА”: 500 КЊИГА ОД РТС-А


У оквиру манифестације “Бијељини на дар” коју организује РТС Крос, Основној школи “Свети Сава” донирано је 500 књига. Директор РТС Крос-а, Стеван Ковачевић рекао је да је ријеч о пакет пројекту “Бијељини на дар”, у оквиру ког су бројне радионице културног и умјетничког садржаја, као и фестивали.



-Ове године Крос је први пут прешао границе Србије, а идеја је настала прошле године, на Педагошком факултету у Бијељини, приликом потписивања Писма о намјерама. Данас смо ОШ “Свети Сава” поклонили 500 књига,  а ријеч је о акцији  РТС-а и Радио Београда под називом „Књига солидарности“. Такође смо организовали да пјесник Михајло Шћепановић говори стихове ученицима”, рекао је Ковачевић. Он је истакао да је донација 500 наслова знак захвалности школи, јер је укључена у очување српског језика и писма, на релацији Бијељина-допунска школа у Крању. Путем видео-линка, данас у оквиру манифетсације  успостављена веза ОШ “Свети Сава”, са Српском допунском школом у Крању,  Вечерњи термин од 19 часова резервисан је за књижевно вече са Љубивојем Ршумовићем.

Професор српског језика и књижевности Жељка Млађеновић, изразила је захвалност на вриједној донацији 500 књига.



-Овај поклон нам много значи, јер нећемо имати проблема са школском библиотеком кад су у питању лектире, а посебно кад је ријеч о савременим писцима као што су Радосав Милић и Градимир Стојковић”, рекла је Млађеновићева.
 
19 часова, Центар за културу „Семберија“ – књижевно вече Љубивоја Ршумовића, уз директни пренос на Радио-Београду.