Крос РТС-а: Долазак на циљ учесника штафетне трке Богатић-Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Крос РТС-а: Долазак на циљ учесника штафетне трке Богатић-Бијељина


Атлетска трка Крос РТС-а, дио је манифестације „Бијељини на дар”, која је одржана у организацији  Градске управе Града Бијељина, а која је  претходних дана обухватила бројне програмске садржаје.



Ове године, Крос серија РТС-а први пут  је напустила границе Србије , јер је једно такмиченје одржано и у Бијељини. Учесници  данашње штафетне трке од Богатића до Бијељине, тако су на симболичан начин повезали народ с обје стране ријеке Дрине,а у трци је учествовало више од стотину атлетичара из Богатића и Бијељине, на релацији дугој 22 километра.



-Штафета Богатић-Бијељина, на симболичан начин везује исти народ са обје стране Дрине и то је био увод у Крос серију РТС-а, која први пут од 1991. године, када је настало ово спортско такмичење, прелази формалне границе Србије. Задивљен сам организацијом догађаја , како Града Бијељина тако и суорганизатора општине Богатић” истакао је је Стеван Ковачевић, директор Кроса РТС-а.



Бијељинска атлетичарка Ема Ковач предала је штафету на циљу и  нагласила да је ово велики догађај за спортисте Србије и Републике Српске.



- Уживали смо у трци иако је падала киша. Спортисти из Републике Српске и Србије увијек треба да се држе заједно јер сматрам да смо једно” поручила је је Ковачева.

Овом приликом представници Града Бијељина и општине Богатић, потписали су и Повељу о сарадњи.



-Повеља је прије свега замишљена као један симболичан гест који показује да Дрина спаја један те исти народ који живи са обје стране ове ријеке и цијели овај пројекат „Бијељини на дар” и Крос РТС-а је оријентисан у том правцу, односно да Срби треба да се повежу кроз културу и спорт, а онда ће доћи и друга повезивања”,рекао је  Радослав Остојић, савјетник градоначелника Бијељине.



Декан Педагошког факултета Универзитета Источно Сарајево Далибор Стевић, позвао је све Бијељинце да у суботу присуствују атлетској трци која почиње у 9.00 часова, али и дружењу на Педагошком факултету у 11.00 часова,  са  спортским легендама и олимпијцима, међу којима  че бити  и Давор Штефанек.



(Семберија инфо)