Дашница богатија за 250 килограма шаранске млађи :: Semberija INFO ::

 

Дашница богатија за 250 килограма шаранске млађи


Спортско риболовно друштво ''Риба'' из Бијељине обогатило је данас шаранском млађи риболовне воде којима газдује. Захваљујући оваквим акцијама шарански рибљи фонд се обнавља, а више је и риболоваца.



-Настављамо праксу порибљавања два пута у току године,овај пут пуштамо 250 килиграма шаранске млађи, тежине до 250 грама.Порибљавање се врши према свим прописаним нормама, а шаранска млађ је прилагодљива овим водама и даје најбоље резултате.С обзиром да је овај канал веза између Дрине и Саве, овим практично вршимо и порибљавање Саве и Дрине.Риболовци који пецају на каналу, знају да је рибљи фонд значајно обогаћен, а свакако се треба захвалити и свима онима који су доприњели да овај канал изгледа лијепо и да кроз њега протиче чиста вода”,рекао је Миодраг Ђукић предсједник Спортског риболовног друштва „Риба.


 
Редовне годишње акције порибљавања примјер су како човјек може да се одужи природи, а богатијем рибљем фонду највише се радују риболовци.



– На нашим водама пецамо претежно шарана. Имамо и сома, мрене, шкобаља, клена ,па и кечиге, које има на Сави. Много је популарних мјеста за пецање у Семберији од Саве, Дрине, преко Јање до вјештачких језера и канала Дашница”, истиче Ђукић.



Дозвола за пецање износи  98  КМ, а  за  лица старија од 65 година је 53 КМ.Ове године је уведена и обавеза полагања рибарског испита, која за лица која већ имају дозволу, износи 10 конвертибилних марака.



(Семберија инфо)