Поводом Дана сестринства организовани бесплатни прегледи за грађане: Помоћи пацијенту, то је узвишен чин :: Semberija INFO ::

 

Поводом Дана сестринства организовани бесплатни прегледи за грађане: Помоћи пацијенту, то је узвишен чин


Поводом Међународног Дана сестринства, испред Центра за културу “Семберија”, организовани су бесплатни прегледи за грађане, мјерење крвног притиска и шећера у крви.

Милица Дикић, главна сестра у Болници “Свети врачеви” изјавила је да се ове године Дан сестринства у Бијељини обиљежава под слоганом “Наше сестре - наша будућност”.
“Желим да честитам овај дан мојим колегиницама и колегама. Трудимо се да ово не буде једини дан када ћемо говорити о својој професији, него да то буде сваки дан у години. Организовали смо већи број активности, почевши од превентивних прегледа за грађане. Оно што је ново, то је промоција новог дијагностичког апарата и нове услуге - мјерење зглобно – брахијалног индекса, који може да укаже на проблеме са периферним васкуларним обољењима. У нашем позиву најтеже је када изгубимо пацијента, упркос уложеној енергији и знању. Помоћи пацијенту, то је узвишен чин. Најљепше у нашем послу је рађање новог живота и када пацијент с осмијехом оде кући”, каже Милица Дикић.



Сандра Милошевић, у име Удружења дијабетичара “Диабета” Бијељина, честитала је Међународни дан медицинских сестара и медицинских техничара свим медицинским сестрама и техничарима.
 “Желим да им се захвалим за сваку исказану љубазност, помоћ и подршку према пацијентима. Захваљујем се и менаџменту бијељинске Болнице “Свети врачеви”, професору доктору Златку Максимовићу који нам несебично помаже и пружа подршку у нашем раду. Заједно смо јачи и радимо за пацијенте 365 дана у години”, каже Сандра Милошевић, истакавши да су превентивни прегледи изузетно значајни, јер је дијабетес подмукла болест.

“Превентивне прегледе треба радити и ми смо стално на терену. До сада смо имали 8.500 превентивних прегледа, од којих је њих 20 одсто имало високе вриједности. Тако смо на вријеме открили дијабетес типа 2, који се скрива. Сваки други човјек носи те симптоме. По десетак година људи могу носити те симптоме, а да их не препознају”, каже Сандра Милошевић.

Професор доктор Златко Максимовић, директор бијељинске болнице, честитао је медицинским сестрама и медицинским техничарима Међународни дан сестринства, истакавши да су медицинске сестре и техничари неодвојиви дио сваког, па и нашег здравственог система.
“Болница у Бијељини улаже пуно у едукацију и усавршавање медицинских сестара и техничара. Ми смо имали и “Дан отворених врата”, како бисмо ученике завршних разреда основних школа мотивисали да уписују здравствене струке, јер нам у наредном периоду пријети недостатак здравствених радника. Са позиције директора Болнице у Бијељини даћу све од себе да имамо довољно медицинских сестара и техничара, односно љекара, као и другог особља које је неопходно за адекватан рад наше болнице”, истакао је доктор Максимовић.


Семберија Инфо