КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗБОГ ОПСТРУКЦИЈЕ ЈАВНЕ НАБАВКЕ ЗА ДЕЗИНСЕКЦИЈУ :: Semberija INFO ::

 

КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗБОГ ОПСТРУКЦИЈЕ ЈАВНЕ НАБАВКЕ ЗА ДЕЗИНСЕКЦИЈУ


На данас одржаној вандредној конференцији за медије, представници Градске управе Града Бијељина ,јавност су упознали са опструкцијом јавне набавке за дезисенкцију у Бијељини и подношењем кривичних пријава против пет фирми, због сумње за обструисање ове јавне набавке.

Градска управа је јавну набавку за дезисенкцију расписала још крајем новембра прошле године, одмах по усвајању нацрта буџета. Од тренутка расписивања јавне набавке поднијето је 5 жалби од стране сљедећих фирми: „Цосмосол гроуп“ из Сарајева, „Еко-заштита“ из Бијељине, „Санитарац“ из Власенице и „Мултилаб“из  Тузле. Свака жалба је  одбачена, јер ни једна фирма није уплатила жалбену таксу што је дужна да уради. Како је наведено на данашњој конференцији, једини циљ овим фирмама је била блокада јавне набавке и спријечавање спровођење дезинсекције, чиме би се угрозило здравље грађана,а новинарима је данас саопштено да је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, поднио кривичну пријаву против ових пет фирми.

-Да су те фирме заиста хтјеле да се жале и да добију наведени посао, оне би уплатиле таксу која износи 7,500 КМ али ниједна то није учинила.Само су жељеле успорити процесс набавке, угрожавајући здрављхе грађана”,рекао је Сретен Вучковић из Градске управе града Бијељина, напомињући да је власник  бијељинске фирма „Еко-заштита“, која је  поднијела чак двије жалбе,Владимир Лазић некадашњи предсједник Градског одбора СНСД-а.

Поводом овог проблема, овом приликом је  најављено и упућивање отворених писама Министарствима пољопривреде и здравља, Влади Републике Српске, а допис ће бити послат и Влади Републике Србије, јер је и здравље грађана који живе у пограничном појасу Србије, како је наведено, такође угрожено.

(Семберија инфо)