Током регионалне акције санкционисано 279 учесника у саобраћају :: Semberija INFO ::

 

Током регионалне акције санкционисано 279 учесника у саобраћају


На подручју Полицијске управе Бијељина у периоду од 15.05. до 21.05.2023.године спроведена је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају са посебним акцентом на контролу возача под дејством алкохола,као и контролу возача ,,двоточкаша“, техничку исправност моторних возила и кориштење елемената пасивне безбједности .

Током акције контролисана су 803 учесника у саобраћају, при чему је 279 учесника и санкционисано. Због вожње под утицајем алкохола из саобраћаја је искључено 68 возача од чега је седам лишено слободе због одбијања да се подвргну тесту на опијате и утврђене концетрације од преко 1,5 г/кг алкохола у организму.

Због некориштења елемената пасивне безбједности издата су 122 прекршајна налога, док је по основу техничке неисправности санкционисано 79 возача. Током акције контролисана су 42 возача ,, двоточкаша“ при чему је њих 10 санкционисано.

Полицијска управа Бијељина апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и правила, како би сви заједно допринели побољшању безбједности саобраћаја.
 
ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ
Александра Марић