Матуранти Економске школе отворили сезону прославе матура :: Semberija INFO ::

 

Матуранти Економске школе отворили сезону прославе матура


Матуранти Економске школе, њих укупно стотину двадесет и девет, отворили су вечерас сезону прославе матурских вечери у Бијељини.



Душко Ђурић, директор Економске школе, каже да професори и ученици ове школе испраћају још једну добру генерацију ученика који су све своје обавезе реализовали и успјешно окончали током средњошколског школовања.



 “Остао им је још матурски испит, чиме, практично, полажу и испит зрелости, када је у питању средњошколско раздобље живота. Наше је задовољство тим веће, јер је ова генерација у вријеме великих изазова, међу којима је била и пандемија вируса корона, успјешно завршила све своје обавезе. Ученици су стасали у зреле, озбиљне младе људе и они ће у наредном периоду да се даље школују, усавршавају кроз посао и изграђују. У нашој школи ученици се образују за пословно - правне техничаре, економске и банкарске техничаре и за трговачка занимања. Што се тиче њихових даљих интересовања, вршили смо и неке анализе у том правцу. Посљедњих година опада интересовање за студирање, али ова генерација, као и она прије њих, некако као да враћа то интересовање за наставак школовања. Сви они који заврше средњу школу имају могућност да аплицирају за послове у привреди и ванпривреди. Највише младих се из ових области образовања запошљава у посљедње вријеме”, истиче Душко Ђурић.
 
Слиједим своје снове

Јована Стевановић, ученица генерације, смјер пословно - правни техничар, са свим одличним оцјенама, планира да у Словенији студира криминалистику.



 “То ми је жеља од малих ногу, љубав из дјетињства. Слиједим своје снове”, каже кратко Јована Стевановић.

Горан Миловановић из Угљевика, завршио је Економску школу у Бијељини. Каже да активно игра фудбал.



“Завршио сам смјер за банкарског техничара. Намјеравам да упишем неки приватни факултет, а паралелно ћу играти фудбал. Тренутно играм за “Звијезду 09”, каже Горан.

Вања Мацан, банкарски техничар, планира да упише Економски факултет у Бијељини.

“ Задовољна сам средњошколским образовањем и оним што сам научила у средњој школи. Професори су нам пуно помагали, а и ми смо били једна вриједна генерација”, каже Вања Мацан.



(Семберија Инфо)